AdriaN_17 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Czesc, Mam pytanie, czy próbował ktoś z was ciąc własnymi metodami DEPRON 6 mm na 3 mm. Jeśli tak to prosił bym o napisanie przepisu jak to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 jesli jakies male elementy to papierkiem mozna sprobowac..jeslicale plyty to cyyba tylko ramka+drut oporowy+zasilacz +pomocnik zeby przytrzymac plyte i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdriaN_17 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Czesc, Chodzi o duży kawałek płyty, myślałem właśnie o przecięciu drutem, myślę ze prosty stół + prowadnice z listewek sosnowych 3 mm i powinno wyjsc. Jutro sprawdzę więc napiszę co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 ...ale zrobisz tylko jedną płytę gr. 3 mm i (prawdopodobnie) zwichrowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 ...ale zrobisz tylko jedną płytę gr. 3 mm i (prawdopodobnie) zwichrowaną Co wbrew pozorom może się przydać. W ten sposób bardzo fajnie tnie się płyty na poszycie. Same układają się na krzywiźnie żeberek A pocienienie jest stosunkowo proste. Kładziesz płytę na stole, i na jej bokavh przykładasz listwy o grubości jaką chcesz osiągną, a następnie obcinasz górę ramką prowadząc ja na tych listwach. W ten sposób masz pewność, że wyjdzie równo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 ...sugerowałbym przyklejenie do blatu stołu taśmą dwustronną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 tylko jak to potem oderwać? nie jest prościej kupić płytę 3mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Rozumiem że pytanie jest z typu - czy się da? Da się, tylko po co? Nie lepiej za kilka zł kupić depron 3 mm, i nie rzeźbić w g..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 a myślisz że łatwo dostać obustronnie gładki depron 3mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Wiem ze w sklepach modelarskich jest ( modele.sklep.pl ) ale czy w sklepach :shock: Osobiście zaopatrywałem sie w rowkowy w sklepach KOMFORT i DYWYTA , i nie mają obustronnie gładkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 to teraz zrób model z 3mm rowkowanego, skrzydła się zwiną w rulon przez te rowki, mówię tutaj o modelu z kadłubem na krzyż. W modele sklep podejrzewam że też jest z jednej strony rowkowany :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 A ja polecam SAU - pamietam że tan Pan szefo mówił że szlifują depron . Popytaj, moze akurat sprzedadzą Ci kilka arkuszy . No i masz pewność, że będzie pierwsza klasa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Nie wiem co tam mają :wink: Kiedyś pisało wyraznie GŁADKI no a jak teraz mają no to nie wiem i nie mam zamiaru sie sprzeczac.A co do modelu to jak mam kadłub przestrzenny ( bo taki zawsze robie ) to nie mam z tą pianką żadnych problemów.Tak samo ze skrzydłami.A co do "płaszczek" no to nie wiem na jakiej zasadzie tam one są budowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ostatnio widziałem paczkę gładkiego w Obi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Mariusz ma depron, ale trzeba odebrać osobiście bo nie wysyła. Jedyny sklep w sieci (chyba) który wysyła 3mm gładki depron jest LIPOL.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 :mrgreen: no to adi-000 zrobiłeś na smak :mrgreen: trzeba będzie sie przejechac a nie mam daleko A to jak grubość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 A ja depron zamawiam tutaj :arrow: http://rcabc.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Może Lipol.pl wysyła Depron, ale przy takiej cenie, za 1 płytę to powinni go taksówką przywieźć :mrgreen: A ostatnio się zdziwiłem na Bitwy Warszawskiej, jak byłem po kilka listewek. Depron zielony rowkowany po 6zł szt. Patrzę, a akurat wnoszą dostawę - Jeszcze w folię z marketu zawinięte z kartką informacyjną - takie 30zł paczka. zdejmujemy folię i już przebitka 100% A Łochowie dostałem depron pomarańczowy na sztuki po 1,75zł arkusz, w sklepie z panelami. Gładkiego na razie nie widziałem w zwykłych sklepach, ale może mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 madrian oryginalny biały depron tyle kosztuje może nie jest tani, ale inny od tych zielonych izoflorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 ...A Łochowie dostałem depron pomarańczowy na sztuki po 1,75zł arkusz, w sklepie z panelami. w sklepie z panelami w Legionowie też, tyle że ten pomarańczowy jest bardziej miękki od zielonego i bardzo często pofałdowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.