Skocz do zawartości

Odchudzanie depronu.

AdriaN_17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Chodzi o duży kawałek płyty, myślałem właśnie o przecięciu drutem, myślę ze prosty stół + prowadnice z listewek sosnowych 3 mm i powinno wyjsc. Jutro sprawdzę więc napiszę co i jak.

Opublikowano
...ale zrobisz tylko jedną płytę gr. 3 mm i (prawdopodobnie) zwichrowaną

Co wbrew pozorom może się przydać.

W ten sposób bardzo fajnie tnie się płyty na poszycie. Same układają się na krzywiźnie żeberek :)

A pocienienie jest stosunkowo proste. Kładziesz płytę na stole, i na jej bokavh przykładasz listwy o grubości jaką chcesz osiągną, a następnie obcinasz górę ramką prowadząc ja na tych listwach. W ten sposób masz pewność, że wyjdzie równo.

Opublikowano

Wiem ze w sklepach modelarskich jest ( modele.sklep.pl ) ale czy w sklepach :shock: Osobiście zaopatrywałem sie w rowkowy w sklepach KOMFORT i DYWYTA , i nie mają obustronnie gładkich.

Opublikowano

to teraz zrób model z 3mm rowkowanego, skrzydła się zwiną w rulon przez te rowki, mówię tutaj o modelu z kadłubem na krzyż. W modele sklep podejrzewam że też jest z jednej strony rowkowany :/

Opublikowano

A ja polecam SAU - pamietam że tan Pan szefo mówił że szlifują depron :). Popytaj, moze akurat sprzedadzą Ci kilka arkuszy :). No i masz pewność, że będzie pierwsza klasa :).

Opublikowano

Nie wiem co tam mają :wink: Kiedyś pisało wyraznie GŁADKI no a jak teraz mają no to nie wiem i nie mam zamiaru sie sprzeczac.A co do modelu to jak mam kadłub przestrzenny ( bo taki zawsze robie ) to nie mam z tą pianką żadnych problemów.Tak samo ze skrzydłami.A co do "płaszczek" no to nie wiem na jakiej zasadzie tam one są budowane.

Opublikowano

Może Lipol.pl wysyła Depron, ale przy takiej cenie, za 1 płytę to powinni go taksówką przywieźć :mrgreen:

A ostatnio się zdziwiłem na Bitwy Warszawskiej, jak byłem po kilka listewek. Depron zielony rowkowany po 6zł szt. Patrzę, a akurat wnoszą dostawę - Jeszcze w folię z marketu zawinięte z kartką informacyjną - takie 30zł paczka. zdejmujemy folię i już przebitka 100%

A Łochowie dostałem depron pomarańczowy na sztuki po 1,75zł arkusz, w sklepie z panelami.

Gładkiego na razie nie widziałem w zwykłych sklepach, ale może mają.

Opublikowano
...A Łochowie dostałem depron pomarańczowy na sztuki po 1,75zł arkusz, w sklepie z panelami.
w sklepie z panelami w Legionowie też, tyle że ten pomarańczowy jest bardziej miękki od zielonego i bardzo często pofałdowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.