Francka Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 A po co się spieszyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Ale finalny produkt jest fajny ładny i solidny, tylko takie podstawki w niektórych rzeczach robi. Słabe zdjecie ale widać i podstawę byle jaką ,i widać nad podstawa finalny produkt i tu już plastik jest gęsto upakowany , bo podstawa to takie sito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Obecnie drukuje jakąś figurkę, syn chciał jakąś postać. Każda część ciała osobno, no i jak na razie robi wrażenie, wszystko jest w miarę ładne ale.... Do dziwnych kształtów robi jakies rusztowania i to chyba będzie do odcięcia. Natomiast ręce mają otwory na wypusty, i te otwory też są zalane , rzadko ale jednak otworów nie ma , skąpe wypełnienie otworów usunąłem małym frezem , więc drukarka robi ładne elementy ale robi też skromne wypełnienia w miejscach gdzie wypełnienia byc nie powinno. Masz włączone podpory na repeter- host Niektóre elementy wiszące w powietrzu tego wymagają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Masz włączone podpory na repeter- host snipaste_20181117_211411.png Niektóre elementy wiszące w powietrzu tego wymagają O ile mi wiadomo Wiesiek używa Slic3ra. I owszem te rusztowania to inaczej support - podpory. Bez tego drukarka nie będzie w stanie wydrukować w powietrzu z jakąkolwiek jakością. Wiesiek - jeszcze jedno. Jak robisz jakieś wydruki i coś poszło nie tak - to po prostu wrzuć na forum. Będzie łatwiej doradzić co jest nie tak i co trzeba poprawić. Inaczej to trochę wróżenie z fusów a Twoje opisy (z braku odpowiedniego nazewnictwa drukarkowego) czasami mogą mylnie sugerować złe rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Mocno mi ciśnienie podskoczyło drukując element ze zdjęcia, z 4 podejścia robiłem. Tak już rozumiem że cos co jest w powietrzu musi byc robione na rusztowaniu, ale coś co jest w powietrzu , coś w rodzaju kuli na samym początku przylega do blatu może na 1mm kwadratowym po czym robi sie coraz szersze ale ciągle dotyka blatu na tak małej powierzchni , do reszty konstrukcji jeszcze nie dotyka i nim zostanie zlane z resztą elementu odrywa się od blatu i po wydruku. Z 4 razy tak mi sie zrobiło, w końcu zaznaczyłem gdzie owa kulka jest robiona na blacie i w tym miejscu przesmarowałem blat klejem polimerowym , i poszło , już się nie odklejało a klej dałem na małej niezbędnej powierzchni więc nie było problemu z oderwaniem gotowego wydruku. Kurcze przerasta mnie ta technologia, ale jak są jakiekolwiek efekty to i chęci sa do próbowania , eksperymentowania i ogólnie nauki co jest co , i z czym sie to je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Małe elementy odrywające się od stołu użyj brim Drukowałem kulki wyszły tak A tu link do kulek www.thingiverse.com/thing:2940151 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Druk ukończony 1 element drukował się 9 godzin . Elementy wyglądają tak : Teraz szpachlowanie i robienie formy zobaczymy jak to się uda . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Masz dużo błędów cos z osią z ,masz dziury o błędy początku linii widać to wyraźnie na tym srebrnym Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Program Franciszka jest płatny , a ja mam kilka projektów nieskończonych które wciągną ładnych kilka złotych , więc na zakup programu na razie sie nie skuszę . Używam Slic3r . Jak na razie jestem zadowolony,wczoraj zrobiłem figurkę dziecku , dziś na próbę zrobiłem to zawias to dźwignię , tak na próbę zobaczyć jak to będzie, i nie jest źle, pewnie może byc lepiej ale i tak jest nieźle , wydrukowane części nadają sie do użytku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Masz dużo błędów cos z osią z ,masz dziury o błędy początku linii widać to wyraźnie na tym srebrnym Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Srebrny był robiony na Aurora A5 czerwony na Anet A6 dlatego różnica . Ty widzisz dziury ja babelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 jak zwał tak zwał czerwony jest lepszy albo mniej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Program Franciszka jest płatny . Darmowy jest https://www.repetier.com/download-now/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Dzięki. Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Drugi taki jest cura najnowszy 1.4.1 Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Dalszy ciąg drukowanego steru kierunku do szybowca SZD 51 Junior skala 1:3,5 po wydrukowaniu został sklejony i szpachlowany, Dalej malowanie polerowanie I przygotowanie do robienia formy w sobotę robimy formę i zobaczymy co wyjdzie i czy warto drukować model , żeby robić formy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Pierwsza forma gdzie jako kopyto zastosowano drukowany model. Wyszło bardzo dobrze Trochę czyszczeni ,polerowania i można robić stery kierunku 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Pięknie! I to jest chyba jedno z najlepszych zastosowań drukarek 3D. Ostatnio dla kolegi też drukowałem duże kopyto Może kiedyś pochwali się jak skończy finalny model. Oczywiście trzeba wykończyć powierzchnię po druku - ale technika ma potencjał. Na RCnetwork.de są agenci, którzy drukują formy negatywowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 To pierwsza nasza próba ale czuje , że będziemy jeszcze próbować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Ja robię pływak w negatywie. Ale laminowanie dopiero na wiosnę. Teraz projekt przerwany bo jakaś nadbudówka na szybie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Tu na pewno będzie pole do popisu, nawet bardzo skomplikowanie kształty są możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi