safari28 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Pomalutku ale zawsze do przodu waga 4g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Witam ulepiłem mocowanie płatów wszystko spasowane, na tym etapie zająłem się napędem lotek będzie to docelowo drut 0,3mm w rurce plastikowej 1,5mm. Próby dowiodły że serwo powinno bezproblemowo to pociągnąć. Następnym punktem bedzie wykończenie stolarki skrzydeł i odcięcie lotek. Dostałem strasznego lenia to i trochę to potrwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam nareszcie zmordowałem skrzydła, trochę przeraziłem się wagi patrząc na płaciki Andrzeja każdy ma 6g rochę sporo ale liczyłem że oba będą miały +-15g więc chyba nie jest tak tragicznie. i jeszcze w całości ps 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Wojtek, Ty robisz super mini makietki. Moje modele nie mogą się porównywać z Twoimi. Umakietowienie niestety przynosi dodatkowy ciężar, stąd i masz większą masę poszczególnych części modelu. Moim zdaniem, ciężar Twoich skrzydełek jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Albo ja buduje zbyt wolno, albo Ty budujesz zbyt szybko./: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Czekajcie, zaraz do was dołączę! Zrobiłem sobie przerwę od elektroniki (żeby się zresetować! ) i właśnie szykuję szybki eksperyment (oby udany ) z hodowlą wyjątkowo paskudnych insektów , więc gdzieee mi taaam do waszych szlachetnych owadów, ale może się odważę i coś pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 ale może się odważę i coś pokażę. I nie może być inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Andrzej, ale to nie będzie jeszcze to, o czym rozmawialiśmy wcześniej. Ale cicho sza, co by nie zapeszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Jerzy działaj i pokazuj wspólnie lepiej się buduje a i wymiana doświadczeń jest bezcenna. Andrzej do makieciarza to mi jeszcze daleko, nigdy nie wiem jaki wyjdzie efekt końcowy co do gramów to detale kosztują 1/3 modelu albo i więcej, na tej skali dobrze trzeba pogłówkować z czego i jak wykonać Patryk biorąc pod uwagę złożoność tego co chcę osiągnąć na pewno Cię nie prześcignę. Materiały podglądowe jakieś mam ale niestety prawie nic z wnętrza kabiny jedynie deskę przyrządów i fotel. I taka ogromna prośba jeśli ktoś ma coś więcej na temat wnętrza bardzo bym prosił o pomoc ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Ja ostatnio zmieniłem taktyke i ubogacam modele juz po oblocie, oblot to najbardziej krytyczna część życia modelu. Nerwy, czesto coś pęka, łamie sie, trzeba wzmacniać, przerobiać. Kiedyś bałem sie że nie bedzie mi sie chciało po oblocie coś jeszcze w nim robić, ale jak model na to zasluguje to nie mam z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 witam pomału biorę się za kabinke 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Chłopie... sprawiasz, że mam ochotę ze wstydem zakopać nożyk modelarski w ogródku, a potem płakać w nocy pod kocem, z żalu za niedoścignionym wzorem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam Adrian do takiego poziomu jaki prezentujecie tutaj to mi jak stąd do ameryki. Zmordowałem tablicę przyrządów niestety jestem trochę niezadowolony to cholerstwo jest naprawdę małe długość niecałe 3 cm. Zegary są naprawdę pyciutkie najmniejsze to 2mm średnicy oszkliłem je ale niestety co jest w środku tarcz niewyraźnie widać na fotce wcale. aparat strasznie przekłamuje kolory i wyostrza wszelkie niedoróbki teraz zaczynam zabierać sie za fotel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Ciąg dalszy tablica na miejscu strasznie to upierdliwe i malutkie jednym pociągnięciem reki można zniszczyć całą robotę I zabrałem się za siedzisko teraz pora na pasy troche drobnicy i na gotowo na końcu zamknąłem wszystko w budzie no i jeszcze przewody paliwowe i zamontowane ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Co się stało z prawym mocowaniem skrzydła? Wypadek przy pracy? Reszta bez komentarza. Nie chcę zaślinić klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Dokładnie tak uciekł mi cyjanoakryl podczas montowania fotela i przykleił zgrabiałego palucha do tego elementu :Pna szczęście to żaden problem wyciąć kawałek i dać wstawkę z boku zakryją skrzydła a zgóry bedzie to zamknięte balsa 0,6mm. Przy takich maluchach trzeba niestety uważać nawet jak się to trzyma w łapkach ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Z lornetką trzeba będzie chodzić oglądać jak to lata piekna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Z lornetką trzeba będzie chodzić oglądać jak to lata piekna robota I z pincetą żeby wymienić pakiet Dzisiaj zabrałem się za napędy sterów tak to myślę rozwiązać wysokość na schowanym orczyku w kadłubie kierunek na linkach jak w orginale najbardziej się boję czy serwo pociągnie obie lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Załamałeś mnie z tym napędem sterów. Pełen szacun za "chcenie". Napęd lotek mogłeś zrobić tak jak u mnie, na pewno serwo dało by radę. A napęd linkowy "zamarkować". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam Jędrek to by było chyba najlepsze rozwiązanie brałem to pod uwagę jednak makietowanie wzięło tu górę najwyżej będę pluł sobie w brodę. Dzisiaj zabrałem się za oklejanie, z kadłubem był prawdziwy koszmar te obłości dały mi po garach ale sie udało Tak się to prezentuje Całość z elektroniką waży +-70g może w tych 120 się zmieszczę jak nie poleci to chociaż ozdobi mi trochę pokój ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi