mnich Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Cześć Poszukuję laminatowego kadłuba do modelu SZD-38 Jantar 1. Ktoś wie gdzie można takowy nabyć? Może ktoś ma formę i wykonuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Artur w normalnej dystrybucji nie osiągalny,przynajmniej w PLO dziwo dostępne plany tego Polskiego szybowca są w Australi i Angli Natomiast tu na forum jeden z kolegów buduje Jantara std3 http://pfmrc.eu/index.php/topic/70951-szd-48-3-jantar-std3-skala-15/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Swojego czasu firma model-making z Krosna sprzedawała zestawy, nie wiem jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Model Making już nie ma w ofercie ani kadłuba ani całego zestawu. Z tego co pamiętam to też Modelot miał w ofercie, ale również już go nie posiada. Trzeba by zadzwonić do obu firm i podpytać - może mają gdzieś formę i są w stanie wykonać kadłub na zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Niestety ani jedni ani drudzy nie posiadają nic co nawet w nazwie przypominało by Jantara. Obdzwoniłem już dawno w tej sprawie tu i ówdzie.Ostatni model który był na stanie a został sprzedany był w posiadaniu sklepu Rcgliders.pl który prawdopodobnie już chyba nie nie prowadzi działalności.Sam zastanawiam się co jest powodem zarzucenia produkcji bądź co bądź bardzo fajnego szybowca. Kiedyś usłyszałem że brak opłacalności produkcji i popytu na ten model, no niby jakieś wytłumaczenie jest,dziwne bo inne modele z powodzeniem powstają.Osobiście też zapodałbym sobie ten model no ale jest jak jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Witam, uruchomię stare kontakty, może da się coś wyczarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Witam, uruchomię stare kontakty, może da się coś wyczarować. Wojciech, czaruj czaruj. Najlepiej aby z pozytywnym skutkiem. Ja z niecierpliwością czekam na Twojego std3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Mam coś takiego do odstąpienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Czyli jednak koledzy mają coś zachomikowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Dzięki koledze z forum jestem już posiadaczem poszukiwanego kadłuba. Może ktoś ma plany tego szybowca i ma chęć podzielić się nimi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skirit Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Forma takiego kadłuba jest również w Republice Czeskiej http://laminatovetrupy.sweb.cz/jantar.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Oraz w Rzeczypospolitej Polskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi