maxiiii Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Robi się coraz cieplej i czas zacząć latać. Część zimy przeznaczyłem na kolejną odbudowę - przebudowę swojego starego latającego skrzydła. wymianie podlegała prawie cała elektronika za wyjątkiem odbiornika i śmigła. Oklejona folia została wymieniona na papier klejony na wikol. Dzisiaj odbył się dziewiczy oblot. Całe szczęście, że miałem kamerzystę , wiec film też jest. Lot w pełni bezproblemowy i przewidywalny. Aż chciało się latać Z pomiarów wyszło, że prąd pobierany przez silnik do spokojnego lotu bez utraty wysokości to 3A. prędkość max to ok 90km/h, minimalna jaką leciałem to ok. 30km/h. Bardzo spokojny lot, można nawet powiedzieć spacerowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Majestatyczne to twoje skrzydełko . Fajne i warte odbudowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 No i ładnie sklejony materiał. Gratulacje z oblotu i polecam się na przyszłość-kamerzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Wymieniłem akumulator na multistara 10 000mAh. Czekam aż wiatr przestanie wiać i dalej w niebo. Oprócz samego fanu platforma służy dodatkowo do testowania nowego linku RC QLRS stworzonego przez Polaka. Jak na razie Rosjanie latają na nim 35km. Oczywiście takie odległości w polskich warunkach są zbyt trudne do uzyskania ale kilka kilometrów będzie wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zaczyna się sezon lęgowy. Ptaszki przez jakiś czas będą nerwowe... Naprawdę fajna platforma. I ładne loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi