Atomizer Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No i pozamiatane... a wydawało mi się, że wiatru nie ma Samolot został porwany w stronę terenów zabudowanych... na szczęście upadł w moim ogródku :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Wrócił do domu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 A to drzewo obok to nie jest czasami brzoza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Silnik, pakiet, regulator i serwa wyszły z katastrofy bez szwanku Chyba wykorzystam te podzespoły do budowy krzyżaka ok 1m rozpiętości... do latania na podwóreczku a nie tam w polach gdzie ciągle wieją huragany! Nie ma tylko w pobliżu Castoramy aby zakupić epp 10mm...??? pianka, styropian, płyta XPS czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Jak masz XPS w postaci podkładów pod panele, to proponuję Deltę 120 min. By ją ubić trzeba się wykazać nie lada talentem. Niestety wymaga miksera typu Delta. Choć na upartego dało by się ją zrobić klasycznie, na trzy serwa i silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Można zrobić mikser mechaniczny. Moja tak miała i w zasadzie latała, o ile nie przekraczało się pewnej prędkości gdzie zaczynały się uginania mixera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Delta Hmmmm... pomyślę bo mam podkłady a w radiu V-tail czy to wystarczy? a po co 3 serwa? nie wystarczą 2? A teraz idę do tematu delta w 120min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 V-tail wystarczy. 3 serwa w klasyce, jak nie robisz sterolotek - Sterolotki dzielisz na sekcje steru wysokości i lotki. Przy tej konstrukcji, wysokością trzeba sterować by dwoma serwami na Y-kablu. Po prostu nie ma jak dać sensownie łącznika połówek steru wysokości. Silnik jest pomiędzy osiami zawiasów. Lotki da się na jednym, jak się je umieści w pobliżu nosa i da długie popychacze. I już 3 serwa "pyknął". Ale jak masz możliwość zmiksowania, to rób wg planów. Bardzo fajny model, prosty i tani, a daje niezłą frajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Tak ???? zacząłem juz co prawda budowę swojej pierwszej delty i mam już wyklejone skrzydło... ale kolejna kraksa tym razem na motorze spowolni budowę. Tak wczoraj po południu ???????????? A dziś piszę ze szpitala i pozdrawiam wszystkich ???? Jak uda się oblot to zamieszczę zdjęcia i opisy w odpowiednim miejscu ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 ... ale kolejna kraksa tym razem na motorze spowolni budowę. A dziś piszę ze szpitala i pozdrawiam wszystkich Chyba nie próbowałeś lecieć na tej delcie bo to inaczej nie mogło się skończyć Ja sezon zacząłem kilkoma lotami bezproblemowo i w zeszłym tygodniu już miałem kończyć loty i przy lądowaniu nie wiem co poszło nie tak, urwałem pół statecznika poziomego razem ze sterem wysokości. Na szczęście pianka, szybko poklejone. Zaraz ogarnę szybko pracę i lecę chwilę polatać. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 A to drzewo obok to nie jest czasami brzoza? Śliwa, ale z brzozowatych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi