eeemil Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Witam.Jakiej foli używacie do laminowania w worku próżniowym?Używałem foli ogrodniczej (do tuneli), ale ona słabo przylega i teraz szukam czegoś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Worki na smieci zalezy jaki duzy element .Ja uzywalem 60L i 240L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Używałem foli ogrodniczej (do tuneli), ale ona słabo przylega i teraz szukam czegoś lepszego. A do czego ona ma przylegać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeemil Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 A do czego ona ma przylegać? Do powierzchni nierozwijalnych, np. chciałem sobie zrobić kadłub quadcoptera na pozytywowym kopycie z XPS i zagięcie w foli odbiły się przez ręczniki i tkaninę rozdzielającą na laminacie. Boje się podobny efekt będzie też przy zaokrąglonej końcówce skrzydła, jak spróbuje laminować natarcia i końcówki z użyciem tkaniny nylonowej. Ponoć ciut krótszy mylar i pasek tkaniny nylonowej to mniej roboty ze szlifowaniem natarcia, niż przy mylarach na wymiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 A to potrzebujesz rozciagliwej folii do VB. Popytaj w Havlu kiedys takie mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Promson-composites jest duzo tanszy od havla i tez maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Ale on mówią na włókno węglowe "karbon" A tak poważnie to dobrze poznać nowy sklep, choć stronę mają lipną. Nie widzę, żeby bylli jednoznacznie tańsi (większość rzeczy jest w podobnej cenie). Warto jeszcze pytać w GRM Composites, z nimi się przyjemnie współpracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ale on mówią na włókno węglowe "karbon" A tak poważnie to dobrze poznać nowy sklep, choć stronę mają lipną. Nie widzę, żeby bylli jednoznacznie tańsi (większość rzeczy jest w podobnej cenie). Warto jeszcze pytać w GRM Composites, z nimi się przyjemnie współpracuje. To prawda, ale jakoś w Havlu odczułem większy profesjonalizm. Chociaż tkaniny prasowane (płaskie włówkna węglowe) z promsona mają naprawdę fajne. Pradawni Indianie przy zbyt twardym worku zalecają użycie opalarki. Ale strzeżcie się młodzi inzynierowie, bo można worek przepalić Proponuję zrobić sobie próbę, u mnie działało. Miałem skomplikowaną formę w jednym miejscu, grubszy worek, po odessaniu powietrza lekko całość odmuchałem opalarką w potrzebnym miejscu, ułożyło się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi