pacek Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 poprostu szok :shock: żeby uwiecznić tą krwawą potyczkę ufundowaliśmy z Andrzejem (a w zasadzie Andrzej był głównym sponsorem :mrgreen: :mrgreen: ) pomnik "pagibłego lotczika" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 hehe faktycznie niezły, tak szukam śladu markera na mojej taśmie A głęboko pod ziemią na wale silnika jest taśma japońca! Zobaczymy jak Ił będzie latał na "nowych" skrzydłach hehe. A liotczik nie pagib, on jeszcze wozwraszczit Kalwariu i poriadok zdeła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 To i ja wreszcie coś tu naskrobie, Przemek jak bedziecie sie umawiac na latanie to ja już jestem gotów ( skonczylem studia i jestem wolny). Po obronie pracy dyplomowej skonczylem dwa kombaty, któe zalegały mi w piwnicy. Jeden to spitefire spitefull: 930 g gotowy do lotu z paliwem - silnik 2,5 cm OS .15 LA, oraz p-40 kittyhawke 1100 gram gotowy do lotu z paliwem, silnik mvvs 2,5 ( nie dotarty ). W weekend coś planujecie pofruwać? Musze ulotnić te dwa cudaki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b277bc094ad3de79.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3912847e21daab92.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4592b9b35a8c8e5a.html[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 No zobaczymy jak nie będzie lało to można poganiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 MAGAJWER! Taśmę widzę, a gdzie sznurówki, no pytam gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDYXYZZ Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 pmaverick zapraszamy zapraszamy może ktoś naprawde przyjedzie a nie będzie się tylko odgrażac A tak nawiasem to ciekawie pomalowałeś spitefira "Łaciate samo mleko" :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Fakt dość ciekawe malowanie, zobaczymy jak te 2,5ccm będą latały, z moich doświadczeń wiem że wymagają ostrożności, bo nimi trzeba latać na skrzydłach a nie na silniku :wink: Też kiedyś latałem w Kalwarii fińskim Łagiem 2,5ccm i efekt był dość ciekawy: :mrgreen: ale to samodzielnie popsułem (naprawa 1h) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 No ładnie Janek robisz nam złą sławe :twisted: , że niby tacy niegościnni jesteśmy, nikt nie będzie chciał do nas przyjeżdżać :mrgreen: na szczęście na końcu się poprawiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 No jakże bym śmiał, to przecież ja zrobiłem nalot na Wasze niebo, ryzyko bylo wkalkulowane. Jak na razie tylko 2-ie z 5-ciu moich największych kraks mialo miejsce w u Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDYXYZZ Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Super i to wszystkie ze mną :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 nie nieeee jedna z glebą (Łagg) i jedna z Tobą (IŁ ostatnio) No tyle że z Tobą Andrzej ostatnio 2 razy bo po pierwszym jeszcze dałem radę się utrzymać w powietrzu więc musiałeś poprawić drugi raz Ale za to w Pabianicach było odwrotnie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 No zobaczymy Janku jak to bedzie wygladalo... dodam, że obydwa modele oblot mają za sobą, a w dodatku p-40 w najblizszym czasie przejdzie odchudzenie bo dwa serwa std siedzą w nim a zmienię je na odpowiedniki tych ze spita czyli sg-90... powinno z 65 gram odejsc. Na zawody to to sprzęt nie będzie, ale do rekreacyjnego ganiania się powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Aha. No na zawody można w sumie też, będzie większa chwała jak się coś uda uciąć. Serwa std to faktycznie przesada, choć mam takowe na SW w iłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jest szansa, że kapral Andrzej nadleci w weekend SE5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Świetnie, jest też szansa że Iwanow nadleci Iłem (w zasadzie zrobiony). Ale kiedy wytoczymy z hangarów nasze nowe cudeńka WWI? Ja szlifuję formę do Oefa, a co z Moranem? Aha i nie można zapomnieć o karabinach (!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Jest też wielka szansa, że w niedziele kapitan Japim nadleci swoim Hurricanem W sobote będzie docieranie silnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Może lepiej w sobotę? Silnik można dotrzeć na szybko podczas pogawędki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Od małżonki dostałem dyspense na niedzielę (zostaję sam w domu i mogę przyjechać). Z sobotą będzie trudniej. Pogadam i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 no niestety u mnie niedziela odpada, udało mi się dojść do porozumienia w domu i w sobotę mogę a niedziela raczej dla rodziny poza tym w ta niedziele moja połówka już zaplanowała gości w domu. Sobota, silnik dotrzesz na miejscu :mrgreen: No i coś z ESA w Parzniewie trzeba ustalić bo Wrocław się szykuje: http://www.aircombat-modele.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Japim potarguj się o sobotę, ja też mam podobny układ jak Arek. A co to za silnik do docierania? Miałeś chyba sporo mvvsów działających? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.