ertman_176 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Miec 3 pakiety ?? i 5 innych modeli z czego kazdy conajmniej po 2? Tylko kiedy tym wszystkim latac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Nie chce zakladac nowego watku. Wiadomo cos juz o terminie wypuszczenia nowego ultimate'a z artexu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ultimat ma się dobrze , ale niestety musi swoje odczekać w kolejce. Skrzydła niemal gotowe ,trochę to trwało zanim dograli mechanizm slotów lub ich brak (nie każdy będzie chciał je robić ,a model musi być przygotowany na takich i takich składających. Klapy na jednym serwie z slotem a lotki na drugim z popychaczami jak w oryginale od góry skrzydła. Szykuje się naprawdę pół makietka modelu. Ciekawe czy zdecydują się na tłoczenie wypraski silnika ( było by super) Zdjęcie skrzydeł zanim je jeszcze kompletnie skończyli wrzucę jutro. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Te skrzydła ze slotami to do którego modelu? Sloty będą ruchome? Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Skrzydła ze slotami do RWD. Sloty sprzężone mechanicznie z klapami jak w oryginale. Opuszczasz klapy i sloty się wysuwają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Albo dla tych co nie zależy im na slotach skrzydło zostało zaprojektowane tak ,że slotów może nie być. Do wyboru , do koloru. Zrobienie slotów jest niezłym bajerem , lecz bardzo pracochłonnym i sopro modelarzy penie zrezygnuje z tego na rzecz jednolitego skrzydła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 foty foty dziś jest jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ale mnie nie ma , jestem w pracy ! :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Tomku fotki fotki jeszcze raz fotki. Mnie bardzo interesują,fotki napędu slotów i klap,jestem bardzo ciekaw jak oni to rozwiązali,maże dużo prościej i lepiej niż ja. Już od kilku dni siedzę nad planami RWD6 w skali 1:3 i nic ciekawego nie wymyśliłem. Pozostaje jednak przy napędzie slotów i klap jak kiedyś opracowałem RWD6 w skali 1:4. Tak to rozwiązałem ten napęd,może będą jeszcze jakaś poprawka,lub może ktoś ma lepszy pomysł jak to wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Tomek sadysto, potki plizzz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Ta ten RWD to jak Yeti ktos gdzies widział a nowych zdjec do tej pory niema ! Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 W tak dużym modelu jak RWD skala 1:3 przy takiej różnorodności serwomechanizmów pozbył bym się stada popychaczy rurek łożysk i zastosował kilka małych synchronicznych mechanizmów w razie konieczności korzystając z boxa np takiego : http://www.jrpropo.pl/product_info.php?cPath=2&products_id=47 umozliwia on podpięcie 4 sewomechanizmów i ich regulacje pod 1 kanał odbiornika. Część nowych aparatur np JR12X na 12 kanałowy odbiornik i pozwala na grupowanie programowe bez boxów. Logiczne jest że im mniej połączeń tym mniejszy luz większa precyzja i niezawodność. Korzystajmy więc z dobrodziejstw XXI wieku miniaturyzacji i elektroniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Tomek, jak z tymi fotkami? Za zszargane nerwy forumowicze dostaną zniżekę w Artexie? Te waleriany i inne sporo kosztują... :devil: Już 6 fotek ele a rwd ani jednej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Marku mam tylko 2 zdjęcia RWD i niestety są fatalnej jakości. Było późno a ja miałem aparat ustawiony na dzień. Na ele widać ,że już są kiepskie ,a z RWD -kaszana. Poproszę jutro aby mi zrobili nowe zdjęcia skrzydeł i jeszcze w pracy będąc wrzucę je na forum. Wielkie upsss...... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 No to trzeba poczekać ale za to może będzie więcej. Na jakim etapie jest RWD? Widać powoli finisz? Co do jakości zdjęć.. to nie forum fotograficzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Ale te są akurat z konstrukcji skrzydła i naprawdę jak nie widać detali to całe zdjęcie o kant d. potłuc. Moim zdaniem na koniec listopada się nie wyrobią ,ale na gwiazdkę powinni z ...... he he nie napiszę gdzie ten palec miał być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Obiecane zdjęcia . To przezroczyste z boku to maska lorda Vadera przed pomalowaniem na czarno. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 o żesz Ty w obiektyw......... ale legolandia . na zimę jak znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Tylko biorac pod uwage cene wyposazenia to raczej musi byc przemyslana decyzja co do modelu, to nie extrim na szybciocha z silnikiem za 15$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 o żesz Ty w obiektyw......... ale legolandia . na zimę jak znalazł Eee tam, klocki są trudniejsze, bo można ułożyć więcej kombinacji. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.