Emhyrion Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Wszyscy robią coś z plastiku to i na mnie padło. Nie Mustang, nie Corsair ani nawet nie Spitfire tylko bardziej swojsko. Zaczynam prace nad modelem, właściwie modelikiem P11. Docelowo ma to mieć metr rozpiętości. Na razie zaczynam od ogona Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Sam go projektowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Sam go projektowałeś?Nie. Aż tak zdolny to nie jestem. Projektował pewien Czech. I trzeba przyznać że zna się na robocie. Poziom szczegółowości jak na tak mały model powala na kolana. Jak już zwalczę wszystkie niedoskonałości druku (to w zasadzie prototyp i kolega też uczył się go drukować) to będzie ślicznie. Dość powiedzieć, że nawet będzie amortyzacja goleni podwozia Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_K Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 w ogonie będzie jeszcze jakieś wzmocnienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 w ogonie będzie jeszcze jakieś wzmocnienie ?Elementy kadłuba mają sztyfty powiększające klejoną powierzchnię , a model jest mały i lekki więc wydaje mi się, że to wystarczy. A jak nie... to się wydrukuje drugi Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Tez mi ten pomysł wpadł do glowy. Na razie muszę skończyć moja drukowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Tez mi ten pomysł wpadł do glowy. Na razie muszę skończyć moja drukowane.Składanie modelu drukowanego trochę przypomniało mi stare dobre czasy modelarstwa redukcyjnego. Powoli to idzie, ale podobno pośpiech sprawdza się tylko przy łapaniu pcheł Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Fajne. Ruszam też z drukowaniem dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Co do drukowanej p11 to mam obawy czy da się ją poprawnie wywazyc. Spalinowe modele ciężko się wyważa a drukowanki mają to do siebie ze właśnie ogon jest bardzo ciężki. Trzymam kciuki. Czy pliki są dostępne do zakupu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 jeszcze nie. A co do wyważenia, to autor projektu zbudował swój model i oblatał. Da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Dzień pracy. Kadłub prawie skończony. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 wow, zasiadam i kibicuje. W okapotowaniu silnika raczej szczegóły nie powalają... Jak planujesz toto malowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Ile waży sam kadłub na etapie jak na zdjęciach powyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 wow, zasiadam i kibicuje. W okapotowaniu silnika raczej szczegóły nie powalają... Jak planujesz toto malowac?To prawda. Jednak pamiętaj, że to nie są plastiki do modelu MASKa tylko samolocik do fruwania o rozpiętości 1 metra. Jeszcze nie zmontowałem wszystkiego, będą cylindry i takie tam... Malowanie będzie ze 111 eskadry. Jeśli to latać będzie fajnie lub conajmniej poprawnie to pewnie sobie machnę drugi taki do latania na działce. Wtedy będzie to toruńska kaczka, pewnie "Zosia" Stanisława Skalskiego. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 http://3dwpraktyce.pl/2015/01/wygladzanie-wydrukow-za-pomoca-zywicy-epoksydowej/ Może ci się przydać przy wykańczaniu i malowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Jeszcze kilka zdjęć. Na razie wstrzymuję prace bo nie mam dobrego sillnika i regulatora, a to o tyle ważne, że w zależności od tego jaki silnik dam trzeba mniej lub bardziej wsunąć przed wklejeniem łoże silnika. No i nie mogę się zdecydować na pilota. Większy wydaje mi się bardziej w skali odpowiedni, ale mniejszy jakoś kształtniejszy jest jakiś Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Większy wygląda lepiej. Przydałby się jeszcze wiatrochron. Szkoda, że przy drukowaniu tej sekcji, nie pomyślano o ramce do wiatrochronu. Wystarczyłoby wtedy wstawić tylko płytki z PET lub cienkiej pleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 będzie i wiatrochron. Mam wydrukowany z przeroczystego, choć oczywiście on taki bardzo przezroczysty to nie jest. ZAstanawiam się, czy to wypolerować, zrobić ramkę samemu i wykleić folią czy olać. W sumie to tylko metrowe latadełko, aż tak dopieszczać to chyba mi się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Mógłbyś wstawić zdjęcie tego wydruku z przezroczystego tworzywa? Jestem ciekawy jak to wyszło. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi