japim Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Jak masz kinekta to możesz się sam zeskanować i wsadzić jako pilota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Jak się dalej ta historia potoczyła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 To i ja się pochwalę swoją 11ką :-). Wydrukowana w czerwcu jakoś i po oblocie. Było nerwowo bo żle ustawiłem CG ale jakoś się udało wylądować. Dzisiaj drukuję z PETG skrzydło do egzemplarza nr 2 ponieważ PLA ze Spectrum jest jednak podatne na odkształcenia na słońcu i zaczyna się deformować po kilku minutach w bezpośrednim naświetleniu w upale. Model trzeba trzymać w cieniu i po locie od razu też chować w cień. egz 1 przed malowaniem: i po malowaniu: kolor wzorowany na tym ze sczczątków 11ki w muzeum w Dęblinie, niestety na zdjęciu wyszedł jakiś zielony, na następnym jest ok. egzemplarz nr 2 z filamentu w kolorze khaki- ten juz bardzo się deformuje niestety, stąd decyzja o dodrukowaniu skrzydła z PETG i silnik: Piękny model i zaprojektowany w bardzo przemyślany sposób. Jedyne co mnie trapi: nie wiem po co w instrukcji jest wymieniona długa śruba chyba fi8 :-). Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 A jaki CG jest odpowiedni? Moja jeszcze nie sklejona do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 A jaki CG jest odpowiedni? Moja jeszcze nie sklejona do końca.58 mm od krawędzi natarcia, mniej więcej tam gdzie jest wyrzutnik łusek na spodzie skrzydła. Ja mierzyłem w miejscu załamania skrzydła. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Bardzo dziękuję i również pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Model super a gdzie mozna zakupić pliki do drukub? Moze taki zrobię a czym malowany? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 https://3dlabprint.com/shop/pzl-p-11c/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi