japim Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Jak masz kinekta to możesz się sam zeskanować i wsadzić jako pilota
dukeroger Opublikowano 20 Września 2019 Opublikowano 20 Września 2019 Jak się dalej ta historia potoczyła?
pietka Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 To i ja się pochwalę swoją 11ką :-). Wydrukowana w czerwcu jakoś i po oblocie. Było nerwowo bo żle ustawiłem CG ale jakoś się udało wylądować. Dzisiaj drukuję z PETG skrzydło do egzemplarza nr 2 ponieważ PLA ze Spectrum jest jednak podatne na odkształcenia na słońcu i zaczyna się deformować po kilku minutach w bezpośrednim naświetleniu w upale. Model trzeba trzymać w cieniu i po locie od razu też chować w cień. egz 1 przed malowaniem: i po malowaniu: kolor wzorowany na tym ze sczczątków 11ki w muzeum w Dęblinie, niestety na zdjęciu wyszedł jakiś zielony, na następnym jest ok. egzemplarz nr 2 z filamentu w kolorze khaki- ten juz bardzo się deformuje niestety, stąd decyzja o dodrukowaniu skrzydła z PETG i silnik: Piękny model i zaprojektowany w bardzo przemyślany sposób. Jedyne co mnie trapi: nie wiem po co w instrukcji jest wymieniona długa śruba chyba fi8 :-). Pozdrawiam Piotr
Viper Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 A jaki CG jest odpowiedni? Moja jeszcze nie sklejona do końca.
pietka Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 A jaki CG jest odpowiedni? Moja jeszcze nie sklejona do końca.58 mm od krawędzi natarcia, mniej więcej tam gdzie jest wyrzutnik łusek na spodzie skrzydła. Ja mierzyłem w miejscu załamania skrzydła. Pozdrawiam Piotr
Viper Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Bardzo dziękuję i również pozdrawiam
Marek_Spy Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Model super a gdzie mozna zakupić pliki do drukub? Moze taki zrobię a czym malowany? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 https://3dlabprint.com/shop/pzl-p-11c/
Rekomendowane odpowiedzi