Skocz do zawartości

Imadełko-uchwyt maszynowy na przegubie kulowym z Lidla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drogi Kolego Rafale, nie chodzi o przepychanki tylko o ocenę przydatności dla tych którzy jeszcze "nie mieli w ręku", opartą na własnym doświadczeniu. Gdybyś miał przy pomocy większości tu przedstawionych wykonywać jakieś bardzo precyzyjne detale to współczuję... Częstokroć równie astabilne byłoby użycie imadła ręcznego. I tylko tyle..

Opublikowano

Roman chyba nie do końca się zrozumieliśmy, nieistotne...

Masz rację że do prac bardzo precyzyjnych te imadła się nie nadają ale podejrzewam że z założenia imadło nie nadaje się do takich celów.  Jerzy w pierwszym poście pokazał do czego takie imadełko może być przydatne i to chyba wystarczy ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżę temat dla tych co potrzebują dobrego imadełka . na olx kupiłem takie jak na zdjęciu . Żeliwne !!! Obrotowe !!! Dwa typy szczęk !!! Masywne !!!! Polecam. Tylko 70 PLN. :) co wg mnie jest dobrą ceną.

post-1577-0-48371600-1549570016_thumb.jpg

Opublikowano

A jaka grubość blatu może objąć zacisk?

Mam podobne choć z innym kompletem szczęk imadło jako jedno z kilku w warsztacie, tyle że dużo większe(22kg)

https://allegro.pl/oferta/imadlo-slusarskie-150mm-regulowane-obrotowe-pro-6797107658.

post-3384-0-47273900-1549616765_thumb.jpg 476051.jpg

I choć kulowe ma możliwość manipulacji detalem w sferze a to tylko w dwóch płaszczyznach, to jest to bardzo wygodne przy ręcznej obróbce, a szczęki "rurowe" dobrze trzymają wszelkiego rodzaju wałki i rurki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.