Aras 40 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam kolegów mam. problem i Zarazem pytanie. Mianowicie mam rozbity wyświetlacz w graupnerze mx16 hott, czy ktoś z kolegów nie wie gdzie mogę yo ustrojstwa kupić?. Może ktoś ma na zbyciu wyświetlacz czy też aparaturę zepsutą co by można wyświetlacz odzyskać. Za info z góry dziękuję. Podam mój numer tel w razie czego dzwonić 606784328. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Masz rozbity wyświetlacz czy tylko plekse na nim? W MC 19 jest na wyświetlaczu pleksa a dopiero pod nią sam wyświetlacz. Może w Twoim radiu jest tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Cześć niestety wyświetlacz, dostał solidny cios wracającym śmigłem. Wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Na jakiś trop trafiłem https://www.mikrocontroller.net/topic/220464 Gdzieś ktoś to kupił czyli się da.. Kwestia poszukania producenta. Takie same wyświetlacze podobno były w ładowarkach Ultro Duo graupnera. Jaki jest gabaryt w mm https://www.alibaba.com/showroom/12864-cog-lcd-display-fpc.html To jest w rozmiarze tasme trzeba by przerobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Arkadiusz a próbowałeś bezpośrednio u Graupner. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Próbowałem graupner nie ma to w ofercie do sprzedaży i nie sprzedaje wyświetlaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Próbowałeś tzn. pisałeś do nich ? Czy tylko patrzyłeś na stronie. ? No to może odesłać do nich radio do naprawy. Tylko koszt będzie ok 300 zł Koszt używanego radia to koło 450 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Kiedyś to była firma .. teraz kitajskie gówn.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Ja Niemieckiego nie za bardzo kolega tłumaczył a ja mu mówiłem coa mówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Czyli jest możliwość serwisu u nich? Wysłania nadajnika i oni wymienią wyświetlacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Tak ale naprawa plus przesyłki to mi się to będzie nie opłacać. To taniej i szybciej będzie kupić używkę u nas. Bo już za 550 widziałem u nas. A serwisowanie by mnie wyniosło jak Niemiec policzył około 700 zł Jeszcze w piątek mam zadzwonić do takiego ogólnego serwisu aparatu do Warszawki. Pan powiedział że w tamtym roku miał 2 takie wyświetlacze a teraz akurat nie ma ale spróbuje coś załatwić. Mam wielką nadzieję że mu się uda. Nigdy bym nie przypuszczał że może być z wyświetlaczem taki problem. Przecież każdemu może się zdarzyć takie nieszczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 po symbolu. DGL-0401B-3BHBTG-12864AR-BLF-B-A R:012010-05-10 wnioskuje że oryginalny wyświetlacz ma 128x64 pixeli z taśmą 26 pin ponoć siedzi w nim sterownik ST7565 wiec spróbował bym taki wyświetlacz. Taśmę ze starego trzeba by połączyć z tą co jest przy tym LCD (troszkę precyzyjna zabawa) no i jeśli zadziała to obraz będziesz mieć negatywowy. https://pl.aliexpress.com/item/26PIN-COG-12864-LCD-Screen-ST7565-Controller-Black-Background-White-Word/32879517193.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Cześć Damian no myślę że by była szansa. Zamówię 2 takie zobaczę co z tego wyniknie rozdzielczość jest 128x64 to by grało myślę że napięcie będzie to samo. Ja będzie git masz u mnie piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Tylko ciekaw jestem czy się tam zmieści bo on jest nieco większy. Mój ma 72x45mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 No właśnie ciekawe jak podali jego wymiar bo widać na nim jakieś uszy montażowe. Nie wiemy czy wymiary są podane z uchwytami czy bez. Po pracy rozglądnę się jeszcze za wyświetlaczami ale ciężko znaleźć LCD z 26 pionową taśmą w idealnym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 mi serwis graupnera naprawia lub wysyła to co potrzebuje i sam naprawiam. wystarczy napisać. mail na stonie graupnera. Polecam, bo naprawy są bardzo szybkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Cześć a wyświetlacz zamawiałeś już kiedyś u nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 zamawiałem rożne kompletne płytki elektroniczne. wyświetlacz miałem wymieniany ale na gwarancji wiec radio było tam wysłane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 cZyNo a mógłbyś mi podać meila na którego ty pisałeś? Ja dzwoniłem do serwisu w Neumunster i powiedzieli mi że nie przewidują wyświetlacza jako część zmienną. Może bym meila napisał tam gdzie ty piszesz może tam się coś uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 mail ze strony graupnera. service@graupner.de Może ja dostaje bo mam troche inny układ - latam na zawodach (i oni o tym i nie mam kiedy wysłac aparatury do serwisu, dlatego nie robia mi problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi