tytan12 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Witam,po tylu latach udało mi się, podłączyć aku. odwrotnie ,kolega coś tam wymienił,prawdopodobnie stabilizator.Teraz wyświetla eeprom eeror,i nie wiem czy pchać się dalej,czy kupić nową(mam 5 odbiorników,trochę szkoda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x-replacement-mother-board.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x-replacement-mother-board.html czyli,co ,nowa płyta,no 100.00 trzeba dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 czyli,co ,nowa płyta,no 100.00 trzeba dać. Najprościej ja nie elektronik nie pomogę cena nie 100.00 tylko 10 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Przywracanie domyślnego eeprom. 1. Uruchom aparaturę z wciśniętym klawiszem EXIT (uwaga wyczyści całą pamięć) powinno pisać RESTORE na LCD 2. Wykonaj kalibrację drążków Jeśli nie pomoże to niestety wymiana procesora + wgranie softu lub zakup nowej płyty głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Przywracanie domyślnego eeprom. 1. Uruchom aparaturę z wciśniętym klawiszem EXIT (uwaga wyczyści całą pamięć) powinno pisać RESTORE na LCD 2. Wykonaj kalibrację drążków Jeśli nie pomoże to niestety wymiana procesora + wgranie softu lub zakup nowej płyty głównej. Witam,niestety nie pomogło.Nowa płyta na allegro kosztuje 100zł,tylko nie wiem czy z wgranym softem?,,jestem w tych sprawach zielony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Na 100% jest soft wgrany w nią. czystej raczej by nie sprzedawali. Jeśli nie zadziałała porada to niestety innej opcji nie ma jak tylko zakup płyty, widocznie procek nieźle dostał po pinach z pełnego pakietu i upaliło wewnętrzny eeprom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Na 100% jest soft wgrany w nią. czystej raczej by nie sprzedawali. Jeśli nie zadziałała porada to niestety innej opcji nie ma jak tylko zakup płyty, widocznie procek nieźle dostał po pinach z pełnego pakietu i upaliło wewnętrzny eeprom. Dzięki,wyświetla ''restore'',a potem eror eeprom,czyli kicha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Komuś wcześniej upalilo eprom? A wymienić sam procesorek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Komuś wcześniej upalilo eprom? A wymienić sam procesorek? ad1. Wielu osobom się to stało nawet sam z siebie potrafi paść wystarczy poczytać zagraniczne fora. ad2. Wymienić procesor (AVR ATMega64) można jego koszt to około 20zł + kolega musiał by mieć dostęp do stacji lutowniczej i programatora. Następnie należy podłączyć się pod odpowiednie pady z użyciem programatora ISP i wgrać jedno z wielu dostępnych oprogramowań. Zakładam że kolega nie ma dostępu do stacji i programatora dlatego najlepszą opcją niekoniecznie najtańszą jest wymiana płyty. Pamiętajmy że wcześniejsza płyta miała już wymieniany stabilizator, pytanie czy jeden 5V czy drugi 3.3V też sprawdzili i ewentualnie wymienili, no i w jakim stanie jest druk po spaleniu. Osobiście nie chciał bym latać modelami trzymając w ręku tykającą bombę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 A może kup aparaturę Flysky i6 w cenie 170zł w Chinach. Zbindujesz je z obecnymi odbiornikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witku wyślij mi to, ogarnę Ci to za free... jak wielu na tym forum Osobiście nie chciał bym latać modelami trzymając w ręku tykającą bombę. Porządnie naprawiona płyta, nawet po spaleniu ścieżek niczym nie ustępuje nowej płycie. Myślę, że każdy kto potrafi lutować, a nie "lutować" to potwierdzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi