enter1978 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Mam nadzieje ze kiedyś będę dobrym pilotem, ale jak widać nie prędko . Na filmie jest bardzo źle, tracę synchronizację , tracę orientację, na co dzień idzie mi lepiej niz na filmie, a to dla tego że wczoraj cały dzień i dziś cały dzień latałem ciężkimi modelami benzynowymi , i jeszcze sie nie przestawiłem na lekką piankę , co widać . Filmy sa dwa bo po pierwszym upadku kamerzysta wyłączył nagrywanie zamiast włączyć pausę, a ja nie mogłem połączyć filmów na youtube to wstawiam dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 No niestety realne loty to nie symulator . Według mnie umiesz już więcej niż potrzeba do latania na łączce . Potrzebujesz teraz kogoś kto by Ci wytłumaczył jak rozwinąć swoje umiejętności dalej , może wystarczyły by filmy szkoleniowe . Jednak pomoc bardziej doświadczonego kolegi jest bezcenna , może udział w jakimś pikniku . Tam pewnie znajdzie się ktoś kto odpowie na twoje pytania . PS. Powinieneś latać nieco wcześniej , przy innym świetle . Wiem , że wieczorem jak wiatr ucichnie jest wygodniej ale występuje już za mało światła i kolory zaczynają się rozmywać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Chciałbym tak umieć jak Ty nie umiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 To znaczy latanie tym modelem idzie mi nieźle , beczki kuleją, ale zawis może być tylko nie ten na filmie, po naładowaniu pakietu jeszcze wczoraj późnym wieczorem latałem , było cicho bezwietrznie i model wisiał 20cm od ziemi. Natomiast na filmie wiał wiatr , padał deszcz i ja nie przestawiony na lekką piankę po całym dniu latania extrą 260 , 1,8m rozpietości , wadze sporo ponad 6kg i ciągu 7,5kg, czyli klasyczna cegła. Z zawisu jestem zadowolony ale zrobię to tylko kabiną do siebie , jak obrócę model brzuchem do siebie za bardzo sie motam i albo obracam albo najczęściej odlatuję. Natomiast tak jak piszecie dalsza nauka ma lepsze widoki z pomocą kolegów bo na wolne beczki są juz widoki trzeba jedynie poćwiczyć synchronizację , ale jak kierowac kierunkiem lotu podczas beczek nie mam bladego pojęcia, i tak ten model mi sie obraca ale leci gdzie chce . Teraz upatrzyłem sobie figurę poptop (czy jakoś tak) efektowna i wygląda na łatwą , ale rzeczywistość jest taka że jak na razie to jest niewykonalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi