Vesla Opublikowano 20 Czerwca 2018 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Trafiony dzisiaj na fejsie: Bell & Ross - BR Bird - projekt na wyścigi lotnicze Reno. Jak dla mnie jest piękny, aż mnie kusi aby go zbudować.
japim Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Przypomina bardzo Bugatti tylko z kabina przesunięta do tylu:
Vesla Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ja bym powiedział, że skrzydła przesunięte do przodu. :-)
302_Osh Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Pięknota. Nawet gdyby robić go z depronu, robiłby wrażenie.
ssuchy Opublikowano 23 Czerwca 2018 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Bell&Ross podoba mi się bardzo! Stosownie wyważone połączenie klasyki z nowoczesnym designem, dlatego jest piękny i na pierwszy rzut oka musi budzić zaufanie u pilota, co do parametrów związanych ze stabilnością płatowca w czasie lotu. Jak patrzę na Bugatti, to od razu dostaję oczopląsów. Nie wiem, może dlatego, że jestem tradycjonalistą (czytaj: starym dziadem). Ciekawe czym - poza chęcią udziwnienia konstrukcji - podyktowane jest tak mocne cofnięcie skrzydła - bez elektroniki wspomagającej (jak we współczesnych myśliwcach odrzutowych) pewnie tym nie polata.
Vesla Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2018 Dobry widok z kabiny i silnik za kabiną. Trzeba było dodać masy na dziobie :-)
Rekomendowane odpowiedzi