Vesla Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Trafiony dzisiaj na fejsie: Bell & Ross - BR Bird - projekt na wyścigi lotnicze Reno. Jak dla mnie jest piękny, aż mnie kusi aby go zbudować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
japim Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Przypomina bardzo Bugatti tylko z kabina przesunięta do tylu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesla Posted June 21, 2018 Author Share Posted June 21, 2018 Ja bym powiedział, że skrzydła przesunięte do przodu. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
302_Osh Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Pięknota. Nawet gdyby robić go z depronu, robiłby wrażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesla Posted June 22, 2018 Author Share Posted June 22, 2018 Idealny pod wydruk 3D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssuchy Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Bell&Ross podoba mi się bardzo! Stosownie wyważone połączenie klasyki z nowoczesnym designem, dlatego jest piękny i na pierwszy rzut oka musi budzić zaufanie u pilota, co do parametrów związanych ze stabilnością płatowca w czasie lotu. Jak patrzę na Bugatti, to od razu dostaję oczopląsów. Nie wiem, może dlatego, że jestem tradycjonalistą (czytaj: starym dziadem). Ciekawe czym - poza chęcią udziwnienia konstrukcji - podyktowane jest tak mocne cofnięcie skrzydła - bez elektroniki wspomagającej (jak we współczesnych myśliwcach odrzutowych) pewnie tym nie polata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesla Posted June 23, 2018 Author Share Posted June 23, 2018 Dobry widok z kabiny i silnik za kabiną. Trzeba było dodać masy na dziobie :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts