malboro_1981 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Witam kolegów mam pytanie gdzie kupić nowe uszczelki do pompy dymu lup jak uszczelnić pompe pomiędzy silniczkiem tamtedy ucieka mi ropa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jaka pompa? Jest wiele konstrukcji. Jest tam uszczelniacz. Ja do pompy zębatej Tejera dobierałem z pompki spryskiwacza od samochodu Skoda lub ciężarówki Liaz ale podobne pompki zębate były też w ciężarowych Jelczach i autobusach. Nie znalazłem samego uszczelniacza i odzyskiwałem z pompek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ja co prawda nie do pompy dymu ale pompy paliwa (metanol+nitro nie wiem jak się zachowa z ropą) z wężyka silikonowego jeśli chodzi o uszczelnienie wału. No chyba że o co innego chodzi to nieważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 sylikon z ropą i benzyną sie nie sprawdza.Puchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 może to coś podpowie ,dymu ile dusza zapragnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malboro_1981 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Nie pamiętam jakiej firmy pompa jest ale jak wrócę z urlopu to sprawdze pamiętam że uszczelka jest tam taka dziwna okrągła itak jakby była z 2 kółek złożona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi