modelpiotrek Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam przez głupotę podłączyłem sobie do podwozia 11V co skutkowało spaleniem silnika heh (zamiast do złacza balancera podłączyłem do normalnego ) pytanie do elektroników czy możliwa jest wymiana lub naprawa takiego silnika ? czy będę musiał szukać nowego podwozia ? podwozie z Sebartu ze zmianą polaryzacji
pietka Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Gdzieś widziałem zdjęcie tego silnika, ale jakbyś podesłał zdjęcie to poszukam tego linka i Ci podeślę. Pozdrawiam Piotr
modelpiotrek Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 jeszcze nie zdążyłem tego rozebrac bo wczoraj oblatałem z tym podwoziem Avanti ale tak to mniej więcej wygląda
pietka Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Myślę, ze można przewinąć, ale poszukac na necie też Jak jeszcze mam w historii stron to Ci podeślę. Piotr
modelpiotrek Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 Dzięki Piotr będę wdzięczny za linka szukam już na wszystkich forach a i kumpla elektronika poproszę może da się przewinąć
modelpiotrek Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Problem rozwiązany podwozie działa dzięki Wszystkim za pomoc !!!!
japim Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Problem rozwiązany podwozie działa Jak?
modelpiotrek Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2018 i w tym problem kolega elektronik rozebrał, wyczyścił ,pokręcił tym co do pokręcenia jest w środku , poskładał do kupy i zadziałało robił to na zasilaczu laboratoryjnym z ograniczeniem prądu ja jednak myslę że on ma ręce które leczą i ważne że działa
oki188 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Oby tylko nie zawiódł w najmniej oczekiwanym momencie. Te silniczki mają bardzo delikatne blaszki przenoszące napięcie na wirnik i to głównie one są powodem uszkodzeń tych silniczków a jak dołożymy pracę z drganiami to może być różnie. Lepiej zacznij szukać czegoś na wymianę bo taka naprawa może chodź nie musi okazać się chwilowa. 1
modelpiotrek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Mam nadzieję że będzie dobrze na razie sprawdzałem i jest ok te napięcie bardzo krótko podpiąłem no ale heh
Rekomendowane odpowiedzi