modelpiotrek Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Witam przez głupotę podłączyłem sobie do podwozia 11V co skutkowało spaleniem silnika heh (zamiast do złacza balancera podłączyłem do normalnego ) pytanie do elektroników czy możliwa jest wymiana lub naprawa takiego silnika ? czy będę musiał szukać nowego podwozia ? podwozie z Sebartu ze zmianą polaryzacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietka Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Gdzieś widziałem zdjęcie tego silnika, ale jakbyś podesłał zdjęcie to poszukam tego linka i Ci podeślę. Pozdrawiam Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelpiotrek Posted July 30, 2018 Author Share Posted July 30, 2018 jeszcze nie zdążyłem tego rozebrac bo wczoraj oblatałem z tym podwoziem Avanti ale tak to mniej więcej wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietka Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Myślę, ze można przewinąć, ale poszukac na necie też Jak jeszcze mam w historii stron to Ci podeślę. Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelpiotrek Posted July 30, 2018 Author Share Posted July 30, 2018 Dzięki Piotr będę wdzięczny za linka szukam już na wszystkich forach a i kumpla elektronika poproszę może da się przewinąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelpiotrek Posted August 1, 2018 Author Share Posted August 1, 2018 Problem rozwiązany podwozie działa dzięki Wszystkim za pomoc !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
japim Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Problem rozwiązany podwozie działa Jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelpiotrek Posted August 1, 2018 Author Share Posted August 1, 2018 i w tym problem kolega elektronik rozebrał, wyczyścił ,pokręcił tym co do pokręcenia jest w środku , poskładał do kupy i zadziałało robił to na zasilaczu laboratoryjnym z ograniczeniem prądu ja jednak myslę że on ma ręce które leczą i ważne że działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
oki188 Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Oby tylko nie zawiódł w najmniej oczekiwanym momencie. Te silniczki mają bardzo delikatne blaszki przenoszące napięcie na wirnik i to głównie one są powodem uszkodzeń tych silniczków a jak dołożymy pracę z drganiami to może być różnie. Lepiej zacznij szukać czegoś na wymianę bo taka naprawa może chodź nie musi okazać się chwilowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelpiotrek Posted August 2, 2018 Author Share Posted August 2, 2018 Mam nadzieję że będzie dobrze na razie sprawdzałem i jest ok te napięcie bardzo krótko podpiąłem no ale heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts