Wojtass_nt Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam. Wspólnie po długich konsultacjach z kolegą z forum (pozdrawiam Cię Diem ) ustaliliśmy, że kupię taki model ze względów wytrzymałościowych, cenowych i właściwości lotnych. Modelik można kupić tutaj CYBER FLY Na stronie pokazana jest tylko niebieska wersja kolorystyczna. Ku mojemu zadowoleniu trafił mi się Yak w żółto czarnym malowaniu. Wraz z modelem dostałem 4 dźwignie oraz łoże do mocowania silnika, 3 zawiasy i 2 pręty szklane. W komplecie jest także instrukcja z informacją o środku ciężkości modelu oraz umiejscowieniu prętów szklanych. Model postanowiłem nieco przerobić po swojemu Od spodu domalowałem czarne pasy. C.D.N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Prezentacja już była. Czas więc na pierwsze kroki w montażu. Krawędź natarcia zabezpieczyłem prętem szklanym który otrzymałem w zestawie. Zrobiłem żyletką 5mm głębokości nacięcie na całej długości krawędzi natarcia i upchałem tam pręcik. Wszystko punktowo zalane CA. Tak wygląda: Tylni statecznik pionowy trzeba było rozciąć aby otrzymać ster kierunku. Do usztywnienia zamocowania użyłem 2 prętów węglowych fi 2mm. Zawiasy również są z zestawu. Widoczne na zdjęciu: W skrzydła wkleiłem od spodu pręty węglowe fi 2mm. Kadłub na całej swej dlugości również otrzymał wzmocnienie z płaskownika 3mm x 0,5mm Tak wygląda model obecnie: W następnej kolejności będzie wklejanie dźwigni w lotki i stery. Później opracowanie takiego systemu mocowania skrzydeł aby model można było złożyć do pudełka. Później niestety dłuższa przerwa ponieważ silnik, regulator i serwa idą z UH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Witam. Jaki silnik i pakiet wsadzisz do tego cacuszka :?: :twisted: Czy to malowanie jest oryginalne ze sklepu czy sam tak pomalowałeś :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Czy to malowanie jest oryginalne ze sklepu czy sam tak pomalowałeś Czytasz, czy tylko obrazki oglądasz? Ku mojemu zadowoleniu trafił mi się Yak w żółto czarnym malowaniu. [...] Od spodu domalowałem czarne pasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Silnik i regiel TEN Śmigło APC 8x6 Pakiet 3s 1000mAh 20C Serwa x3 TE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu po 3 dniach od wysłania przesyłki z HK zawitał do mnie listonosz. Wszystko od wczoraj jest już zamontowane i czeka na oblot. Z takim ułożeniem SC wypada mniej więcej 5cm od krawędzi natarcia skrzydła czyli tak jak proponowali w instrukcji. Modelik nie wygląda już tak ładnie no ale cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Skryj ten nadajnik!! I czekamy na obloty hyhy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Krawędź natarcia zabezpieczyłem prętem szklanym który otrzymałem w zestawie. Zrobiłem żyletką 5mm głębokości nacięcie na całej długości krawędzi natarcia i upchałem tam pręcik. Wszystko punktowo zalane CA. Nie zalewaj punktowo - tylko na całej rozpiętości zalej nacięcie CA. Dużo nie waży a bardzo wzmocni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Orajt Przemku Tak też zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ostatnio firma Free air wypusciła też yaczka ale 55 http://www.freeair.cz/ENGLISH/Jak55-AJ.html tutaj film http://pl.youtube.com/watch?v=P1u_5BjKsxQ Wojtas jak masz zamiar nim latac podstawowa akrobacja czy cos z 3D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 To raczej inny typ modelu, ten jest bardziej jak ESA, nie do 3D. Trzebaby zmienic stateczniki O widze dopisales. Wojtass ma w nim 2408-21, tak jak ja w SU. Szybkie podstawowe akrobacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Wojtass ma w nim 2408-21, tak jak ja w SU. Szybkie podstawowe akrobacje. Otóż to Typowe 3D jak na razie mnie nie rajcuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 No i nadeszła ta wiekopomna chwila kiedy to ulotniłem Yaka 54 2 pakiety 1000mAh 20C wylatane do odcięcia dostawy prądu do silnika Żadnej kraksy, 2 bdb lądowania, max beczek, pętli, przewrotów przez ogon, korków w dół i pod górę, latanie na plecach oraz żyleta. Model bajka!! Jestem w szoku max! :jupi: :pom: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Gratuluję oblotu... ale: korków w dół i pod górę :shock: :? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Gratuluję oblotu... ale: korków w dół i pod górę :shock: :? :?: Nie wiem jak to się nazywa Wznoszenie się z korkociągiem... Wiem że korkociąg to tylko w dół ale w górę to co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Skoro w dół "korkociąg", to w górę "korkopchacz" :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Może nazwa faktycznie nie trafiona, ale da się zrobić modelem coś co wygląda jak korkociąg w górę. Ale swoją drogą to nie słyszałem żeby taka figura miała jakąkolwiek nazwę. http://pl.youtube.com/watch?v=_zoZsLyuhW8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Może nazwa faktycznie nie trafiona, ale da się zrobić modelem coś co wygląda jak korkociąg w górę. Ale swoją drogą to nie słyszałem żeby taka figura miała jakąkolwiek nazwę. http://pl.youtube.com/watch?v=_zoZsLyuhW8 Pięknie sobie radzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Dzięki, ale bez przesady, to chyba nie jest aż takie trudne. Po prostu nie spodobało mi się jak koledzy zadrwili z Twojego "korka pod górę". Jak są tacy do przodu to niech lepiej powiedzą jak się ta figura nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.