amatorsky Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Witam-czy warto kupowac serwa Tower Pro MG 91-co sa warte oraz co warte sa serwa TP MG 92B==mam zamiar wstawic je do modelu ktory troche kosztowal i nie chcial bym sie rozczarowac==pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 witam kupiłem na Aliexp...... 10szt TP MG 92 7szt padło w ciągu pierwszej godziny pracy ,. z mniejszymi lub większymi skutkami ( zablokowanie serwa gazu na i latanie do wypalenia paliwa ,zablokowanie lotki -zdewastowane chowane podwozie zablokowana lotka w innym uszkodzone stałe podwozie) nadmieniam że posiadam inne serwa zakupione w sklepach w Polsce i te mimo katowania działają OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 ale mowisz o tych kupionych w Polsce ze sa OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Przypuszczam że małe Chińskie rączki podrabiają nawet własne wyroby ,Za lezy jaką partię sklep kupił moje działające maja kilka lat te co się posypały są tegoroczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 ja juz kupilem 3 szt tydzien temu-ale je jest ciezko dostac==teraz sie testuja w trenerku-choc tez jest nowy a pozniej maj byc w Extrze 260 p. Mirka z Lublina czy cos wiesz o MG 91 bo 92 trudno zdobyc i czesciowo bym je wstawil do trenerka a 92 bym wstawil do Extry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 MG91 szybko łapią luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 91-je latwo dostac i dlatego zastanawiam sie nad ich zakupem bo 92 nie mozna zdobyc=czyli raczej ich nie kupowac a poczekac az sie pokaza w sprzedazy 92==tak ogolnie to sie nie spiesze ale powoli gromadze materialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Odpuść sobie te serwa przez lata straciły na jakości wykonania ostatnio zakupione MG91 szybko złapały straszne luzy a do tego pojawiły się problemy z potencjometrami w serwach przez co samo z siebie potrafi latać dźwignią po całym zakresie bez kontroli. Kupowałem je w PL. Nigdy więcej nie kupie małych serw tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 ja tez mialem klopoty z serwami tej firmy ale byly to albo Turnigy albo TP mg90-przez nie moj elektroszybowiec byl remontowany az 3 razy=one lubia zwierac napiecie BECa i nic w tym momencie nie dziala a model kituje prosto w glebe Myslalem ze jak przejde z analogu na cyfrowe to sobie polepsze pewnosc bezpieczenstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Ja chyba jak zwykle czegoś nie rozumiem. Piszesz, że zainwestowałeś większą kasę w model a chcesz dać serwa z najniższej możliwej półki. Nie szkoda Ci kasy wydanej na model bo z tymi serwami to 50/50 że coś się stanie. Złapanie luzów jak pisze Mirek to najmniejszy ich problem. Jakiś czas temu było pisane, że na wyposażenie powinno się przeznaczyć od 1/3 do 1/2 wartości modelu. Jest sporo lepszych serw, które gwarantują pewną jakość. Niestety jak wszędzie za jakość trzeba zapłacić a droga, choć nie zawsze, na skróty zazwyczaj źle się kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Konrad masz duzo racji ale ktos polecal mi te serwa MG 92B = sluchajac Twojej rady moj model kosztowal by mnie ok 1500zl a na to mnie nie stac.A nawiasem mowiac jakie serwa masz na mysli- mowie o serwach mini lub ew. mikro.Ja w swojej kadencji uzywalem juz Hitecka Redoxsa TP oraz ostatnio Emaxa i jak dotad to nie zadowalalo mnie-zawsze cos tam bylo nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Podaj wagę serwa oraz jak mocne potrzebujesz to po południu coś polecę. Ale tak na szybko to popatrz na serwa KST. To jest średnia dobra półka. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Waga to nie powiem bo nie wiem ale moca to do modelu Extry 1400mm i sadze ze sila ciagu to ok 3kg i do sterow wysokosci i kierunku sa montowane na kadlubie z tylu modelu 3 szt-sadze ze wagowo to ok 15-20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Polecam kst215 lub alzrc 452-S (dostępne na banggood). To najtańsze i jednocześnie bardzo dobre serwa na Twoje potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Tak na szybko w Modelem popatrz na serwa KST DS 215MG Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Mialo być Modelemax.pl Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Witam-dzieki wszystkim za informacje-moze sie skusze ale musze sie zastanowic==pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 miałem 10szt Tower Pro MG 91 -koszmarne błędy centrowania... zależnie od kierunku ruchu na końcu dźwigienki nawet prawie 2mm w jedna bądź drugą... np. lotki nie wracały do neutrum około 2-3mm odstawały od reszty skrzydła na wybranych "najlepszych egzemplarzach" tych serw. Ponadto ... niektóre ( może co trzecie) miały tendencje do lekkiego trzepotu co kilka -kilkanaście sekund ruch serwa kilka razy o mały kąt -tak ze 3mm na końcu lotki drgało ... z 10szt wybrałem chyba 3 lub 4 w miarę sprawne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Z tym neutrum również miałem problemy. Miałem bo już od dawna nie dotykam tych serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Ja zrobiłem na TP MG 91 2 loty agresywniejszym trenerkiem -i deczko rozwaliłem. Nie wiem co było przyczyną... może serwo a może nie (może przeciągnąłem) -model szarpnął na skrzydło przy lądowaniu i zrobił cyrkla. Potem zalegające mi TP MG 91 wsadziłem na lotki do starego EG dla kuzyna -i o dziwo w piance to latało bez większych problemów -choć centrowanie wkurzało to niewiele przeszkadzało. I też od dawna nie używam tego... jakość koszmarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 11 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Witam kolegow ponownie po 2 latach.Zamierzam skompletowac serwa do modelu elektroszybowca o rozp.2 m-tylko lotki -bez klap Co polecacie bo mam jedna szt. TP MG92B i chce dokupic jeszcze jeden do sterow typu V W poprzednich Waszych opiniach nie mialy one chlubnych opinii-moze teraz juz sa lepsze-co o tym sadzicie? W skrzydlo zamierzam kupic Corone plaska cyfrowe DS 239MG Moze w tej cenie polecicie mi jakies inne np Sawoxsa lub Dualsky a moze Corona ??? czekam na Wasze opinie i propozycje Pozdrawiam moze cos takiego?? https://modelemax.pl/pl/kst/15002-kst-serwo-ds113mg-digital.html albo takiego-co sa warte serwa firmy JX PDI ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi