JADAR62 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Jakie PCV używasz? Twarde czy spienione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 W pracowni reklamowej dostałem ścinki. Są sztywne i są też bardziej wiotkie. = 3,0 4,0 z spienionego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ostatnie 2 dni bawiłem się w tartak. Naciąłem część listewek i skleiłem greting rufowy. Widok od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Pięknie panie kolego, zanim ja zacznę budowę, ty skończysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Żmudna praca, klejenie ścian sterówki. Do zrobienia drugi bok i dokończenie tyłu. Do poprawki drzwi. Dopatrzyłem się innego zamykania. Góra i lewy bok do frezowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Ładnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Ładna klasyka ! Będzie klimatycznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 8 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Sklejone i wstępnie oszlifowane ścianki sterówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Sterówka stoi. Bez dachu i z płytką do przycięcia na dach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 No to prawie masz to co mi brakuje do Atlasa. Lubię prace w drewnie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Pięknie wygląda ta sterówka jakiego drewna użyłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Żebym to ja wiedział. Ze starego biurka. Po powiększeniu zdjęcia widać charakterystyczne centki. Muszę wykombinować zawiasy, do drzwi o 2 mm grubości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Około 6 godz. trwało zrobienie gretingu na dach sterówki. Najdłużej nacinanie listewek, do każdego cięcia inny wymiar ustawienia piły tarczowej. Po poprawkach pilnikiem i złożeniu, krople CA na styki i w folii między płytkami sklejki ścisnąłem w imadle. W ramkę wkleiłem na Epidian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Super wygląda, tylko po co ten greting na dachu nadbudówki ? Jednak jak w planach jest, to rzecz święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Kaziu - koło łańcuchowe od windy kotwicznej o której rozmawialiśmy ma wręby na ogniwa łańcucha - coś w tym guście !! Stoper łańcucha jest między bębnem windy a kluzą pokładową przez którą łańcuch wchodzi do skrajnika pod pokład lub za bębnem od strony kluzy kotwicznej w burcie. Edytowane 14 Października 2018 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Następne detale, pachołki po pierwszym malowaniu i wywietrzniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Z jakiego materiału zrobiłeś polery, bo wyglądają jak z grubościennej rurki stalowej. Zrobić windę z takimi kołami to jest wielka sztuka, a jak jeszcze zaprzęgnąć do tego napęd to już mistrzostwo. Ja po rozważaniu za i przeciw, zrezygnowałem z tej opcji. Ale chętnie śledzę budowę i jestem pełen podziwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 17 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Ślady kiełka tokarki do drewna, tej ruskiej. Drewno bukowe. Zrobiłem zawiasy do drzwi ale drzwi za bardzo odstają i muszę coś z tym zrobić. Przypadkowo znalazłem kawałek pleksi o przekroju 10x11 i chyba zrobię lampy. Wytoczę na wiertarce. Jeszcze szukam folii z wzorem w romby. Po pokryciu żywicą i przyłożeniu schodków będzie po stwardnieniu i oderwaniu folii fajny wzorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Hak zrobiony. Nie wiem czy dobrze bo bez dźwigni blokada wyhaczenia liny puszcza. Zrobiłem także schodki tak jak wcześniej pisałem. Zdjęcie później bo malowałem drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Schodki pomalowane. Wzór trochę duży ale jak się patrzy nie jest tak źle. W tej części nadbudówki wszystko rozmieszczone. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi