Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żmudna praca, klejenie ścian sterówki. Do zrobienia drugi bok i dokończenie tyłu. Do poprawki drzwi. Dopatrzyłem się innego zamykania. Góra i lewy bok do frezowania.

post-419-0-41689400-1538856064_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Żebym to ja wiedział. Ze starego biurka. Po powiększeniu zdjęcia widać charakterystyczne centki. Muszę wykombinować zawiasy, do drzwi o 2 mm grubości.

Opublikowano

Około 6 godz. trwało zrobienie gretingu na dach sterówki. Najdłużej nacinanie listewek, do każdego cięcia inny wymiar ustawienia  piły tarczowej. Po poprawkach pilnikiem i złożeniu, krople CA na styki i w folii między płytkami sklejki ścisnąłem w imadle.

post-419-0-42262200-1539372698_thumb.jpg

W ramkę wkleiłem na Epidian.

Opublikowano (edytowane)

Kaziu - koło łańcuchowe od windy kotwicznej o której rozmawialiśmy ma wręby na ogniwa łańcucha  - coś w tym guście !!

Stoper łańcucha jest między bębnem windy a kluzą pokładową przez którą łańcuch wchodzi do skrajnika pod pokład lub za bębnem od strony kluzy kotwicznej w burcie.

EN_02.409.xx%20-%20Fyn.jpg

2071595-windlass-and-chain.jpg

28-0.png

cep-yakornaya-sostavlyayushaya-chast-yak

Edytowane przez kaszalu
Opublikowano

Z jakiego materiału zrobiłeś polery, bo wyglądają jak z grubościennej rurki stalowej.

Zrobić windę z takimi kołami to jest wielka sztuka, a jak jeszcze zaprzęgnąć do tego napęd to już mistrzostwo. Ja po rozważaniu za i przeciw, zrezygnowałem z tej opcji. Ale chętnie śledzę budowę i jestem pełen podziwu.

Opublikowano

Ślady kiełka tokarki do drewna, tej ruskiej. Drewno bukowe. Zrobiłem zawiasy do drzwi ale drzwi za bardzo odstają i muszę coś z tym zrobić. Przypadkowo znalazłem kawałek pleksi o przekroju 10x11 i chyba zrobię lampy. Wytoczę na wiertarce. Jeszcze szukam folii z wzorem w romby. Po pokryciu żywicą i przyłożeniu schodków będzie po stwardnieniu i oderwaniu folii fajny wzorek. 

Opublikowano

Hak zrobiony. Nie wiem czy dobrze bo bez dźwigni blokada wyhaczenia liny puszcza. Zrobiłem także schodki tak jak wcześniej pisałem. Zdjęcie później bo malowałem drugą stronę.

post-419-0-74920800-1539881833_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.