karambolis8 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Witam. Testowałem dzisiaj na ziemi zasięg mojej aparatury. Nadajnik jak w temacie. W modelu był odbiornik Turingy iA6 AFHDS 2A. W zasadzie zabrakło lotniska, żeby zerwać link, natomiast na ostatnich 100m regulator zaczynał raz na jakiś czas dziwnie pikać, choć serwa działały normalnie. 500m to dobry wynik? Jakiego zasięgu spodziewać się w powietrzu? Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Bardzo słaby. Lekko powinno być 1km. Osobiście miałem 1800m w tym systemie w i10. Dla i6 na youtubie znajdziesz testy nawet na 2,3km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pytanie co oznaczało to pikanie regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Trudno mi mówić co oznaczało to taka hybryda stara aparatura z nowym linkiem, bez telemetrii. Może miałeś wtedy chwilowe braki w zasięgu. Jak się zachowuje regulator jak wyłączysz na chwilę nadajnik, też tak pika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Jak wyłączam nadajnik to pikania nie zauważyłem. Telemetrię niby można zrobić, bo moduł i odbiornik wspiera, a do samej aparatury są przeróbki w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Jeżeli anteny widziały się to 500m jest kiepskim wynikiem. Antenę w nadajniku miałeś na prawo czy lewo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Antenę miałem tak (zdjęcie z internetu) Antenki w nadajnikiu nie były pod kątem 90o jak zaleca instrukcja. Chciałem jeszcze raz podkreślić, że to nie jest maksymalny zasięg jaki sprawdziłem. Dalej nie poszedłem bo po prostu zabrakło mi płyty lotniska. Będę miał możliwość to sprawdzę w innym terenie. Dzięki za odpowiedzi, teraz wiem, że powinienem sprawdzić przynajmniej ten 1km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi