jędrek Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Wojtek, czy motorek to AP03? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Andrzej dokładnie ten motorek AP03 4000kv podobno można z niego wykrztusić 60g ciągu co w tym modeliku powinno być z zapasem o ile zbytnio nie przytyje wracając do relacji to wydziargałem w końcu vickersa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Ciekawy motorek, a Vickersik pierwsza klasa, jeszcze tylko taśma z kulkami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 I dobre i tanie i duże bo 60 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Tak jak pisze Patryk, Vallejo to dobra firma, tak słyszałem (ale sam jeszcze nie próbowałem). W moim ulubionym, lubelskim sklepiku LATER z zaopatrzeniem dla plastyków (mam do niego pięć kroków) mają też takie uniwersalne pod pędzel i do aerografu (można zamówić on-line): TUTAJ. Są nietoksyczne, akrylowe, czyli wodorozcieńczalne i jak podaje producent idealne do metali, włókna szklanego, polietylenu i poliwęglanu. Kolorów jest trochę - są też metaliki, między innymi takie: steel, silver, copper, gold, gunmetal. Opis produktu Vallejo Premium Airbrush Color 60 mlFarba Vallejo Premium Airbrush Color to farba na bazie wody nietoksyczną farba do wszystkich powierzchni, w szczególności do: metali, włókna szklanego, polietylenu oraz poliwęglanu. Idealnie nadaje się do aerografów Specjalnie opracowana formuła, ma na celu uzyskanie jak najlepszej przyczepności oraz trwałości farby. Polecana w szczególności w zastosowaniach motoryzacyjnych oraz do malowania elementów wykorzystywanych w sportach ekstremalnych, gdzie np. kaski są narażone na częste otarcia oraz uszkodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Dzięki panowie na pewno skorzystam ale przy następnym modelu niestety mam już zakupione humbrole :( wracając do kadłubu udało się sprytnie schować elektronikę idę małymi krokami dalej wszystko polutowane sprawdzone i na szczęście działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Ile teraz szkieletor waży z wyposażeniem? ... jeszcze tylko taśma z kulkami . ... no wlaśnie, jak zrobić naboje do taśmy tak małego modelu vickersa, jaki zaprezentował powyżej Wojtek? Pomyślałem, że może użyć tinolu o odpowiedniej średnicy do zrobienia pocisków z "rdzeniem" pod łuskę (ciętego nożykiem na odcinki długości naboju po wcześniejszym przytopieniu - czytaj dalej), a łuskę zrobić z koszulki termo lub izolacji kabelka elektrycznego (dobierając kolor) i nasuwając ją na "rdzeń". Stopy cyny w drutach do lutowania produkowane są w szerokim zakresie średnicy, że pewnie dało by się coś dobrać do danej wielkości tak małego modelu karabinu. Zrobiłem próbę i taki rezultat po 20 sekundach roboty (proporcje nie zachowane - łuska za krótka i nie ten kolor, bo taką koszulkę kabelka na szybko znalazłem - to tylko demo idei): Końcówka drutu tinolu trzymanego w pozycji pionowej i równomiernie, powoli pokręcanego nad płomieniem (robiłem w kuchni nad palnikiem gazowym), lekuchno z wyczuciem przytopionego, samoczynnie przyjmuje kształt pocisku z nieznacznie powiększoną jego średnicą w porównaniu do grubości drutu z którego tenże pociska powstał! Myślę, że idea warta przeprowadzenia eksperymentów i zrobienia większej ilości prób bo wygląda na to, że można będzie w ten nieskomplikowany sposób wykonać naprawdę bardzo male naboje (nawet dużo mniejsze od powyższego "prototypu") do naszych mikrusów WWI, oczywiście bardzo uproszczone, ale zrobione szybko i bez wysiłku. Dobrać trzeba tylko odpowiedniej średnicy tinol i stosowną do tego koszulkę/izolację z kabelka elektrycznego (odpowiedniej grubości i koloru). Roboty przy tym tyle co nic - tylko samo zdobycie/przygotowanie detali zajmuje czas. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Dobre, dobre! pomysł czadowy. Model Pup'a to kosmos:) szczęka opada jak zwykle jak sie patrzy na kolegi modele. Jeszcze bede mial kiedys pytanko o połaczenie serw z takib subnano odbiornikiem, ale to innym razem. Szacun! Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Chłopaki dzięki pomysł z nabojami jest świetny w odleglejszym czasie pomyślę nad tym. Sczeże mówiąc trochę szkoda ale pup po lewej stronie gdzie vickers połyka naboje ma osłone z blachy i ich niestety nie widać po prawej wychodzi tylko taśma bez łusek pomyślę co z tym zrobić.Jeśli Jerzy chodzi o wagę mam trochę niedokładną niedługo sobie sprawię jubilerską wygląda to tak elektronika +- 13 g całość coś w okolicy 15 16 tu jeszcze troche sobie podłubałem linka to nić nylonowa pomalowana na aluminium odciągi igła lekarska 0,7mm Chłopaki dzięki pomysł z nabojami jest świetny w odleglejszym czasie pomyślę nad tym. Szczerze mówiąc trochę szkoda ale pup po lewej stronie gdzie vickers połyka naboje ma osłone z blachy i ich niestety nie widać po prawej wychodzi tylko taśma bez łusek pomyślę co z tym zrobić.Jeśli Jerzy chodzi o wagę mam trochę niedokładną niedługo sobie sprawię jubilerską wygląda to tak elektronika +- 13 g całość coś w okolicy 15 16 jeszcze trochę sobie podłubałem linka to nić nylonowa pomalowana na aluminium odciągi igła lekarska 0,7mm trudne to do wykonania nie jest ale cierpliwość trzeba mieć cholerną ja czasem stosuje uspokajacz w postaci żubra trochę pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Witam dzisiaj zabrałem się za wyposażenie kokpitu parę duperelków przybyło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Witam dzisiaj drążek sterowniczy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Dzisiaj ulepiłem sobie jeszcze fotelik teraz kończę wycinać żeberka do skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Witam wczoraj pociągnąłem do 2 w nocy i dziś skończyłem lepić skrzydełka trochę to gimnastyki w tej skali kosztowało Pupik pomału zaczyna nabierac kształtów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 13 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Witam żeby pilot mi nie wypadł z maszyny podczas podniebnych wariactw dorobiłem mu pasy Trochę się tych bibelotów nazbierało trzeba to jakoś upchać w kabinie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Łooj, jakiej lupy używasz do "produkcji" tych µpierdołów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam w tym Jerzy problem że żadnej gdybym ją miał może by to dało się dokładniej robić mam takie zboczenie że sporadycznie posiłkuje się pincetą Dzisiaj poskładałem wszystko do kupy ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 No i ładnie jeeest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Witam dzisiaj zabrałem się za napęd sterów będą oczywiście linkowe następnie okleiłem stery i lotki i jeszcze kilka drobiazgów imitacja bloczków napędu linek w skrzydłach i na koniec linki w kadłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Idę szukać szczęki. Powaliłeś mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Taaaak, te bloczki to już chwyt niedozwolony jest! Niemniej podrawiam M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi