stema Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Dołączam się do Stefana po prostu bomba!! w tej skali taki detal i szczegółowość Wiesiek jeszcze nie wie co za siły nadprzyrodzone w Nim siedzą Już nie mogę się doczekać kiedy go dotknę będę się bał włożyć go do kokpitu żeby nie uszkodzić Jeszcze raz stokrotne dzięki :) Modelem jak poleci myślę latać na łące koło domu w bezwietrzne dni ale do tego jeszcze chwila. Wreszcie doszła mi farba coś tam podłubałem przy zaworach ale na razie nie ma co pokazać Faktycznie lepiej by cylindry wyglądały gdybym posłuchał pomysłodawcy ale niech już tak zostanie farbka model master bardzo dobrze imituje metal Muszę uważać bo na osprzęt głowic mam tylko 2mm jeśli wyjdzie więcej silnik może się nie zmieścić w masce waga pilota wyszła bardzo pomyślna mam nadzieje że nie będzie kłopotu z wyważeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Noo, Wiesiek! W tej skali takie coś wydziergać. PEŁEN SZACUN!! A z tymi µ-goglami, to pomysł w dechę, już sobie zakonotowałem na przyszłość! PS Jak możesz zdradzić, to napisz jakich (konkretnie) pędzelków używasz do takiej µ-roboty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Od góry: piôrko do rysowania tuszem z małą stalówką, stosowane czasami w celu uzyskania cienkiej prostej kreski. Cienkopis 0.3 bardzo dobry do rysowania. Jeden z lepszych na rynku. Pędzelek 0 z włosia sobolego, ładna miękka kreska nim nakładam tusz. Pędzel 4 to wół roboczy włosie naturalne, detale, większe partie, farba, klej vikol. Ostatni to 8 z włosiem syntetycznym. Głównie do farb. Maluję mieszając barwy i pozwalając im się przenikać. Nie staram się nakładać jednolitej barwy raczej jest to coś pełne plam i świateł. Wygląda to bardziej naturalnie. Całość to bardziej zabawa z kolorem niż malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Witam z tymi goglami to rzeczywiście fajny pomysł pędzelki pierwsza klasa muszę sobie kiedyś sprawić takie areografem nie wszystko się da popaćkać Dzisiaj trochę drobnicy strasznie to male i upierdliwe mocowania rozrządu klawiatura nie wiem jak to fachowo się to nazywa no i same zawory wytoczyłem je ze szpilek na dremelku na zaworach będą sprężynki i tu miałem wykorzystać pomysł Jerzego z tinolem niestety w mojej mieścinie nie mogłem go dostać ostatecznie wykonałem je z drutu 0,3 mm foty nie ma bo zapomniałem zrobić poskładałem cylindry do kupy jutro wrzucę bo dziś przy tym świetle z moim złomem szkoda zawodu ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Piękne. Kiedyś fajne sprężynki wyciągałem ze starych głowic od drukarek igłowych Star LC10 i podobne. Były by idealne do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Witam ze znalezieniem takich sprężynek to był by u mnie kłopot musiałem więc sam zrobić wracając do silnika poskładałem wszystko do kupy waga pokazała niecałe 2,5g no ale krótki nosek trzeba dociążyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam dzięki Jarek za dobre słowo Zabawy z silnikiem ciąg dalszy dzisiaj wykonałem popychacze no i zmontowałem wszystko na gwieździe wszystko jeszcze ciepłe do końca jeszcze kolektory i świece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ma się wrażenie, ze zaraz będą te zawory pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 DSCF3882.JPG ... a ten jeden grosz to chyba gdzieś z kosmosu spadł: taki kolos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Też tak myślę, czy nas aby Wojtek nie buja i ma w szufladzie kolekcje polskich monet w skali 10:1 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Witam żeby zawory pracowały musi być iskra właśnie świecami się dzisiaj zająłem a grosik to też model 10:1 Wiesiek ma skaner w oczach jutro o ile czas pozwoli zamontuje i zajmę się kolektorami aż się boję bo to najbardziej upierdliwa część w silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 A kulek dalej nima . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Chłopina będzie to i wickersa cza będzie uzbroić ciekawe czy to to uleci ze dwa metry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Ale WIELKA ŻYLETKA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Witam udało się zamontować świece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Uff wreszcie wydziargałem silnik :) wykonanie i dopasowanie kolektorów to był czysty masochizm ale się udało tak to mniej więcej wygląda gwiazda waży 3g myślę że ten etap można zakończyć tym le'ronem to was chyba całkowicie zanudziłem siebie zresztą też więcej fotek nie będzie obiecuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Kolektorki super!!! Możesz powiedzieć jak taki kształt uzyskaleś? Termoplastyka rureczek polistyrenowych? Wyszło bardzo fajnie:) Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Michał, jak byłeś nieobecny, to wieeele się tu działo! Wojtek, jak zwykle odwala NIESAMOWITĄ robotę, a do tego jeszcze Wiesiek z SUPER figurką pilota WWI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi