Ryszard58 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ła-5FN capt.Vitalij Popkov 41 zycioęstw 5 Guard Fghter Regiment 11th Fighter Division 1st Ukrainian Front autumn 1944 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Kolejny ładny model, gratulacje. BTW "Ławoczkiny" zawsze mi się podobały, mają bardzo ładną linię i wyglądają na "rasowego" myśliwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kolejny ładny model, gratulacje. BTW "Ławoczkiny" zawsze mi się podobały, mają bardzo ładną linię i wyglądają na "rasowego" myśliwca. I owszem bardzo ładna sylwetka ,nawet zastanawiałem sie nad kupnem RC tego samolotu tylko wersja La 7 ,ale mam wrażenie ze jest jak dla mnie mala rozpiętość 1100mm https://www.motionrc.eu/collections/warbirds/products/flightlinerc-la-7-pnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 I owszem bardzo ładna sylwetka ,nawet zastanawiałem sie nad kupnem RC tego samolotu tylko wersja La 7 ,ale mam wrażenie ze jest jak dla mnie mala rozpiętość 1100mm https://www.motionrc.eu/collections/warbirds/products/flightlinerc-la-7-pnp Rysiek, Dobrze, ze nie kupiles bo model w obecnej formie praktycznie nie nadaje sie on do latania. Skrzydlo nie ma zadnego zwichrzenia i model bardzo latwo wpada w korkociag. Ladowania sa dosyc trudne, najlepiej dlugie plaskie podejscie. Zrobilem zwichrzenie tak jak radzili koledzy na forum ponizej i jest troche lepiej ale model wyglada tak sobie (albo jak "sniadanie psa" jak to mowia po Angielsku ) https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2573250-Flightlinerc-1100mm-La-7 Kupilem bo chcialem miec cos innego. Do zalet mozna wliczyc: jest bardzo szybki i solidnie wykonany tzn mocny ale oprocz podwozia, ktore ciagle sie wygina bo jak mozna sie domyslec jest zrobione z najnizszej jakosci Chinskiej stali . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jak by to ująć satyrycznie ,ruskie konstrukcje ładne ,ale latają tylko dzięki silnym silnikom,czyli radzieckie samoloty to latające silniki . nawet w modelach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Nie do końca. Rosyjskie myśliwce odrzutowe są dobrze dopracowane aerodynamicznie raczej. Tu chyba różne Efy mogły by się uczyć. Późniejsze wersje Jaków też prawdopodobnie były przyjemne. A model Ła FN, pierwszy Ła z bezpośrednim wtryskiem paliwa, bardzo ładny ( jak wszystkie zresztą, dla mnie poziom nieosiągalny ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ła lata rewelacyjnie,widocznie firma coś skopała w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi