Mundek Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Tak dla przypomnienia, Wicherek jest juz po 60 tce . Osobiscie nie widze zadnej profanacji, modelik wykonany bardzo ladnie , Znalem S.p Wieslawa Schira bardzo dobrze, pamientam jako nastolatek loty oryginalnego Wicherka na lotnisku Aeroklubu Warszawskiego na Goclawku , byly to poczatek lat 60. Zycze powodzenia w lataniu nowym Wicherkem. Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 A ja mam książkę Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Budowa tez jest ogromna przyjemnością i relaksuje Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Największy relaks. Czasami wracam z pracy wkurzony, zmęczony i jak wezmę się za model to zapominam o wszystkim. Najlepsze SPA dla duszy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Największy relaks. Czasami wracam z pracy wkurzony, zmęczony i jak wezmę się za model to zapominam o wszystkim. Najlepsze SPA dla duszy. Skąd ja to znam . . . a i koniecznie zostawić telefon piętro wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ja tak samo ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Z wypowiedzi wynika ,że jest nas bardzo dużo, którzy uzależnili się od budowania modeli i znajdują ukojenie w dłubaniu. Samo już, że ma się plan budowy i wygląd wybranego modelu, głowa pracuje jak to zrobić , w jakiej kolejności i jak to będzie wyglądało.Jak Paweł napisał relaks i spokój dla duszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 O tak w pracy np. przy ukladaniu plytek w łazienkach ciało pracuje, (9 lat w zawodzie) z ,,automatomatu", a w myślach co tam dzis bedziemy kleić i w jaki sposób zeby było dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Robi się skrzydło Profil skrzydła oryginalny " Wicherkowy" z pokryciem balsowym natarcia balsą 1m/m, dzwigar wykonałem z dwu listewek sosna 2x5 m/m.Końcówkę skrzydła wykonałem po swojemu, z bardzo lekkiej balsy .Lotki zawieszone na zawiaskach z dyskietki.Napęd lotek opiera się na serwach SG 51 R które umieściłem w żeberku wzmocnionym sklejką 1 m/m i wklejone na tzw glut.Oczywiście przewody serw są przedłużone i wychodzą tuż przy drucianych haczykach mocujących skrzydła. Jestem w trakcie wykonywania zastrzałów które zachciało mi się zrobić z listewki bambusowej 2x5 zakończonej własnej roboty zawiaskiem. Zastrzał, jak w moim poprzednim Wicherku będzie wklejony na stałe w płacie, a z drugiej strony cienki języczek mosiężny albo na śrubkę jak w planach albo blokowany od wewnętrz kadłuba. Golenie podwozia mam już gotowe, kółka także. W sumie, nie ma już co opisywać i gonić z robotą, bo model już jest prawie w 100% zrobiony, tylko okleić, wkleić zawiasy, popychacze serw i złożyć do "kupy" ale to już przed sezonem w nowym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Witaj Jak będziesz mocował to podwozie do boków kadłuba to połącz je ceownikiem z blachy AL takiej samej lub grubszej ,bo przy twardym lądowaniu rozerwie ci kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Szanowny kolego Pawle, ceownik o którym mówisz jest wykonane i wmontowane wcześniej, zanim pokryłem spod kadłuba balsą. W Brico Marche udało mi się kupić mosiężne śrubki M2/ 10m/m i nimi przykręcę golenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A nie lepiej plastikowe ? śruba sie urwie a wręga będzie cała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKYLMT Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Plastikowe będą ścinane przy każdym lądowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A to zależy jakie trzeba dobrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Heniu narobiles mi ochoty na Wicherka z lotkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Masz słabość do wicherka !? Wiem że to zrobisz, chyba to już 5-ty !!! . Na razie stoję z pokryciem płatów bo mi coś się nipodoba folia którą pokrywam.Na sateczniku poziomym zauważyłem że folia się jakby odklejała w niektórych miejscach, nie znam powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 czesc Heniek, co tam słychac u Wicherka , skonczony ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 W pudełku, nie złożony, bo coś innego wpadło mi do głowy. Ale tylko złożyć i latać.!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi