Chuck Yeager Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Jarek ja mam cały czas komunikat że film jest niedostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Juz poprawilem. Niechcacy zrobilem "PRYWATNY" ......... Tlumik sie odkrecil ( widac jak "lata" ) no i wiele jeszcze "igla" nie krecilem. Chcialem tylko sprawdzic jak to chodzi w druga strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Po 120 km na rowerze przyszedl czas na rozpoczecie prac przy modelu. Zaczalem od gondol silnikow. Jest to konstrukcja glowna gondoli , reszta bedzie doklejona po sklejeniu tego co na zdjeciach z centroplatem. Gondole wklejone beda miedzy dwa zebra centroplata . Niestety wycinanka nie jest najlepsza. Jest wiele potkniec , wiec ciagle cos trzeba podciac, podpilowac . Trzeba tez pilnowac wymiarow , bo tu i owdzie material jest srednio dopasowany . Czesciowo spowodowane jest to "europejskoscia" sklejki i balsy (oryginal jest "calowy" ) . Tak wiec gdzie pasowanie jest w miare scisle jade na wikol, tam gdzie luzniej na zywice , wypelniajac powstale szczelinki. Poniewaz powstanie z tego "skrzynka" o wytrzymalosc sie nie martwie . Zreszta zawsze mozna wkleic jakas listwe lub kawalek sklejki jak cos bedzie "latalo" . Gondola bedzie zamknieta i nic widac nie bedzie . Wiem juz , ze gaznik silnika (silnikow ) ENYA 53-4C ktore posluza do napedu bedzie wchodzil we wrege ogniowa , ale z tym bede walczyl pozniej . Z tego co sprawdzalem , to tylko czesc gaznika ( nie majaca wplywu na sterowanie nim ) bedzie wchodzila glebiej. Zrobie jakies wciecie i zamkne od tylu . Ponizej fotki z dzisiejszych dwoch godzin . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 No nareszcie się coś ruszyło! Zasiadam na widowni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Wiedziałem, że nie wytrzymasz i go zaczniesz budować Działaj, siedzę w pierwszym rzędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Jarku, powoli rób, a dokładnie. Pośpiech nie jest dobrym doradcą. Zmontuj sobie prosty heling, albo pewną płytę i z głową buduj. Też podpatruję tego ,,brzydala".Dla mnie takie paskudy są najładniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Podac telefon sąsiadki-wyjątkowam paskuda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Jarku, powoli rób, a dokładnie. Pośpiech nie jest dobrym doradcą. Zmontuj sobie prosty heling, albo pewną płytę i z głową buduj. Też podpatruję tego ,,brzydala".Dla mnie takie paskudy są najładniejsze. Oczywiscie Remek , ze bedzie dokladnie ! Dlatego zaczalem od NAJPROSTSZEJ rzeczy , czyli sklejenia "skrzynek" silnikowych. Zanim skleilem , posprawdzalem wzajemne polozenia , katy ITP. Akurat to jest cacy ! Duzo roznych dodatkowych podciec ( tak jak pisalem wyzej ) , ale to prosta modelarska dlubanina . Do kadluba bedzie MDF 22 jako decha monatazowa ( na prostym stole ) . Tam sie NIC nieprzewidywalnego nie wydarzy . Dzisiaj podlubalem dalej przy gondolkach ( czesc PRZEDSKRZYDLOWA ! ) . Dalej isc nie moge ( mam na mysli do TYLU ) , bo najpierw musze to co teraz robie wkleic w centroplat . Pozniej oblozyc to trzeba "polwregami" ( juz wchodzacymi na plat ) no i oklejac . Ale do tego daleka droga ( choc moze nie taka daleka jak mysle ) . Na dole kilka fotek . Na przyszlosc mam cos JESZCZE brzydszego , ale na razie nic nie zdradzam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Fiat Multipla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Prawie , ale latajaca ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Ty masz z pewnością tyle tych silników Enya w szufladach, że starczyło by i na to : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Tego juz zrobilem ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Dzisiaj doszla do mnie paczka z Havel Composites. Po konsultacji z Krzysiem ( Kesto ) , zamowilem co mi rozkazal i teraz nie ma zmiluj sie ; bede musial zrobic te cholerne owiewki silnikow ( no i moze rowniez dziob kadluba zachodzacy na plat ) . Jak sie juz troszke "naumiem" to i pewnie dojda inne detale.Na razie musze kopyta sprawic .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Jak tam skyrocket ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Dawid , moglbys nie psuc mi weekendu takimi pytaniami ? ? Ale OK , zrobie CI zdjecie tego co juz mam ( albo popatrz kilka postow wyzej ) jak tak bardzo chcesz wiedziec . ? Pewnie cos ruszy , bo nie samym IARem czlowiek zyje i pewnie bede mial chwile "zaciecia". Na 100% zabiore to co mam do nowej modelarni , a to juz duzy sukces. Moj plan na ten rok to NIE kupowac zadnych ARFow , tylko latac tym co mam i kleic !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Oki trzymam za słowo ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi