S.Papa Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Od dawna chodzi za mną zbudowanie modelu Jaskółki wersji L. Czemu ta wersja? Jest moją rowieśnicą i jak na ówczesne czasy była bardzo innowacyjnym projektem. Profil laminarny i usterzenie Rudlickiego. Po prostu jest piękna. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zdobyciu dokumentacji pozwalającej opracować i zbudować półmakietę tego szybowca. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 W Krakowie zrobili nawet forme na kadłub ale z klasycznym usterzeniem. W MLP wisi taka L pod sufitem hangaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Widziałeś to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Wiem, że w Muzeum Lotnictwa jest ten egzemplarz. Tak Kubo, widziałem ten film. Czyż nie wygląda zjawiskowo? Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 ... Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zdobyciu dokumentacji pozwalającej opracować i zbudować półmakietę tego szybowca. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Tutaj np mozna kupic gotowe plany, 4m. http://www.traplet.com.au/copy-of-szd-8-jaskolka Motylek mozna samemu zaprojektowc. Zmienilbym oczywiscie ten modyfikowany ClarkY na cos bardziej nowoczesnego . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Mam plany tej Jaskółki o której pisze Andrzej. - jak coś to Sławek pisz na prv. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Slawek, Jak bedziesz budowal versje z Motylek to nie zapomnij wzmocnic ogona kadluba. Sily i momenty w Motylku sa wieksze niz w normalnym usterzeniu o czym przekonali sie konstruktorzy SZD. A PS Witam czlowieka z Gdyni! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Cześć Andrzeju. Jak to mówią, góra z górą ale ludzie... Do zobaczenia zatem Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi