S.Papa Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Od dawna chodzi za mną zbudowanie modelu Jaskółki wersji L. Czemu ta wersja? Jest moją rowieśnicą i jak na ówczesne czasy była bardzo innowacyjnym projektem. Profil laminarny i usterzenie Rudlickiego. Po prostu jest piękna. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zdobyciu dokumentacji pozwalającej opracować i zbudować półmakietę tego szybowca. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
BRoman Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 W Krakowie zrobili nawet forme na kadłub ale z klasycznym usterzeniem. W MLP wisi taka L pod sufitem hangaru.
S.Papa Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Opublikowano 10 Marca 2019 Wiem, że w Muzeum Lotnictwa jest ten egzemplarz. Tak Kubo, widziałem ten film. Czyż nie wygląda zjawiskowo? Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
stema Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 ... Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zdobyciu dokumentacji pozwalającej opracować i zbudować półmakietę tego szybowca. 2
Andrzej Klos Opublikowano 11 Marca 2019 Opublikowano 11 Marca 2019 Tutaj np mozna kupic gotowe plany, 4m. http://www.traplet.com.au/copy-of-szd-8-jaskolka Motylek mozna samemu zaprojektowc. Zmienilbym oczywiscie ten modyfikowany ClarkY na cos bardziej nowoczesnego . 1
Czajan Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Mam plany tej Jaskółki o której pisze Andrzej. - jak coś to Sławek pisz na prv. 1
Andrzej Klos Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Slawek, Jak bedziesz budowal versje z Motylek to nie zapomnij wzmocnic ogona kadluba. Sily i momenty w Motylku sa wieksze niz w normalnym usterzeniu o czym przekonali sie konstruktorzy SZD. A PS Witam czlowieka z Gdyni! 2
S.Papa Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 Cześć Andrzeju. Jak to mówią, góra z górą ale ludzie... Do zobaczenia zatem Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi