Grzesiek Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Witam kolegów. Wiadomo że każdy z nas zajmuje się różnymi fachami i ma ciekawe patenty,ale do rzeczy.Mam drukarkę mobilną HP deskjet 460 do której przychodzi kardridż 338 czarny.Wiadomo można kupić po zużyciu nowy lub go po prostu napełnić.No i problem polega na tym że drukarka widzi taki napełniony już jako pusty i go nie przyjmuje.Jak można to resetować?Znalazłem coś niecoś na elektro... ale to nie działa. A taka ciekawostka sprzedają zamienniki (sam taki kupiłem) po którym ewidentnie było widać ze był już używany, ale został napełniony i działa.
Francka Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Wujek Google nie pomógł https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3245201.html
dariuszj Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 U mnie w Lexmarku muszę kupić i wymienić płytkę z chipem. Koszt kilka złotych i podobno wystarcza na 9 tys. wydruków w przeciwieństwie do oryginału, który wystarcza na bardzo krótko. Może do tej HP też da się dokupić i wymienić chip, który zlicza wydruki? Poszukaj może na Allegro lub Aliexpress.
Grzesiek Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Opublikowano 29 Marca 2019 Wujek Google nie pomógł https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3245201.html przykład podany nie dotyczy kardridża 338 inaczej są piny.Poniżej widac uklad pinów.Paten ze zdięcia nie działa.
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Mam HP OfficeJet 4500 i niestety tylko widzi oryginały
Grzesiek Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Opublikowano 29 Marca 2019 Mam HP OfficeJet 4500 i niestety tylko widzi oryginały Moja widzi zamienniki ,niema z tym problemu.Tylko jak wczesniej napisałem zamieniki które sprzedają sa używane nabite i ładnie zapakowane i działaja.Chodzi mi jak samemu w domu uzyskać ten stan.
Francka Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 338 jest pokazane 0,58 zakleja się 2 piny
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 to ja z innej beczki ta moja HP 4500, zwija papier a papier nie z Biedry. komunkat zakleszczony papier, wszystkie wałki i rolki chodzą ki czort ?
enter1978 Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Mi sie wydaje że to że sprzedają używane napełniane zamienniki to nie ma znaczenia , co prawda np HP serwuje bajkę w postaci sterty bzdur że tylko orginały że aby utrzymać jakość trzeba opróżniony kadridż wymienić na nowy bo głowica się zużywa , g...... prawda chyba HP głowica się zużywa po wymalowaniu 2 ml tuszu. Głowice w drukarce atramentowej są bardzo bardzo trwałe , używam drukarki takiej która ma zbiorniki na tusz i producent zaprojektował tak drukarkę aby każdy mógł ją w razie potrzeby napełnić , bez znaczenia czy sie na tym zna czy nie. W tej chwili odkąd ją mam , drukarka jest trzeci raz zatankowana do pełna, z tym że to nie jest uzupełnienie kilku kropel tuszu jak w typowym kadridżu , nie pamietam objetości ale na oko samego czarnego tuszu wlewa się w zbiornik drukarki butelkę pewnie z 300ml. Więc taka głowica drukująca jest bardzo trwała , przeszło już przez nią pewnie więcej niż 0,5L tuszu i drukuje jak nowa , żadnych najmniejszych defektów itp, więc co ma za znaczenie kupienie kadridża który był 10 razy napełniony? po 10 napełnieniach to można przyjąć że jest to fabrycznie nowy produkt.
Rekomendowane odpowiedzi