arek1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Obecnie w modelach depronowych używam przeźroczystej taśmy klejącej do wykonania zawiasów. Problem jest z nią taki, że w przypadku malowania, farba akrylowa nie będzie się trzymać. Macie jakieś pomysły czym zastąpić taką taśmę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Przecież można pomalować przed przyklejeniem taśmy. Lub jak model jest malowany ponownie to ściągnąć taśmę i nakleic nowa. To jest chwila moment, a przecież modelu nie maluje sie co dwa loty żeby było to upierdliwe. No chyba że czegoś nie zrozumiałem to sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Maluję akrylowymi Motipami po takich taśmach i się trzyma lepiej niż na samej piance. W miejscu zgięcia nie ale reszta się trzyma. Tylko ja mam oryginalne taśmy typowo do zawiasów, nie pakowe czy zwykłe przezroczyste. Nie wiem jakie Ty masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Materiałowy plaster z apteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Maluję akrylowymi Motipami po takich taśmach i się trzyma lepiej niż na samej piance. W miejscu zgięcia nie ale reszta się trzyma. Tylko ja mam oryginalne taśmy typowo do zawiasów, nie pakowe czy zwykłe przezroczyste. Nie wiem jakie Ty masz? mam zwykłe pakowe. Gdzie kupujesz te specjalne na zawiasy? Całość chciałem malować już po oklejeniu, bo np. krawędź natarcia wzmacniam taśmą przed wyginaniem depronu i tak sobie się to później nakleja od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 mam zwykłe pakowe. Gdzie kupujesz te specjalne na zawiasy? Całość chciałem malować już po oklejeniu, bo np. krawędź natarcia wzmacniam taśmą przed wyginaniem depronu i tak sobie się to później nakleja od nowa. Np tu: http://www.nastik.pl/akcesoria-modeli-zawiasy-c-125_165.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi