enter1978 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Kurcze model dziś zaliczył kreta . Wybrałem się polatać elektrykami , wziąłem ze sobą krzyżaka i edga , fajnie było bo latałem ponad godzinę , mając odpowiednią ilość akumulatorów i z napędem elektrycznym jest zabawa . Ostatni lot edga na ostatnim akumulatorze , latał nisko na silniku i nagle straciłem śmigło . Urwała sie piasta a właściwie oś piasty, najprawdopodobniej została uszkodzona gdy wiosną unicestwiłem ten model , ale bicia nie było więc nic nie wskazywało że coś jest z piastą nie tak, z drugiej strony ta oś mogła by być litą całością z częścią przykręcaną do silnika a w rzeczywistości cały środek ośki jest pusty trzyma się tylko swoim brzegiem mikroskopijnej grubości. Ogólnie model cały , modelarska sklejka sie spisała , to nie chińskie trociny , model nie ma najmniejszego pęknięcia , tylko statecznik poziomy z jednej strony odkleił sie od kadłuba , trochę żywicy i po problemie bo złamań brak jedynie klej puścił w miejscu wklejenia statecznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Nie za długo cieszyłem się modelem bo model kilka dni po odbudowie miał wypadek, oczywiście z mojej winy. Uszkodzenia symboliczne bo stracił domek silnika , domek posiadam do modelu stary z przed odbudowy modelu bo wtedy domek ocalał. Więc naprawa łatwa i szybka i postanowiłem skorzystać z zakazu wychodzenia z domu bez powodu , i postanowiłem naprawić ten model. Ale mam problem bo do wymiany jest też węglowa rurka dźwigarowa skrzydła, rurka ma średnicę 13mm i ściankę 1,5mm . I nigdzie nie mogę znaleźć w ofercie takiej węglowej rurki 13mm, może ktoś wie gdzie taką dostanę ? a może ktoś ma taką i nie jest mu potrzebna to chętnie odkupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 A gdyby wkleić do środka rurki pręt węglowy 10 ( albo rurkę z grubszą ścianką ). Albo na rurkę 12 z grubszą ścianką dać rurki termokurczliwe dla wyrównania średnicy? Jest 13 ale cena... i ścianka nie taka: https://carboncenter-sklep.pl/rura-z-wlokna-weglowego-13x12x1500-mm-prepreg-winding-p-1053.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Kupiłem rurkę 12mm i na nią dałem rękaw szklany to znaczy 2 warstwy rękawa dałem , przesączyłem żywicą poczekałem dobę na wyschnięcie i mam już rurkę 13mm. Dzwoniłem do carboncenter i mieli rurkę 13mm o ściance 1mm niestety 160zł za metr i stąd pomysł aby sobie taką rurkę zrobić , kupiłem węglową 10x12 i dołożyłem 1mm do średnicy w postaci rękawa szklanego i żywicy, z tego co mi wyszło jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zły dział. Proszę usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi