Gość Kamyczek_RC Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Warte obejrzenia starsze od nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Coś pięknego Zawsze mnie zachwyca technologia tamtejszych lat i podejscie ludzi [ nieodpowiedzialne ] ale zabawne - kto wtedy myslał o ubezpieczniu OC.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Z czego oni robili te modele. Żaden sie nie rozsypuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Część z bambusa i innego drewna na bank nie z węgla i laminatu bo żywice to tylko na drzewie widzieli a kleili klekem z kazeiny lub innym dziadostwem.i na jednym z filmów widać aparaturę proporcjonalna jak mniemam KRAFTA a to lata 30 te ... Napewno nie były to zestaswy cięte laserem z CMpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Coś pięknego Zawsze mnie zachwyca technologia tamtejszych lat i podejscie ludzi [ nieodpowiedzialne ] ale zabawne - kto wtedy myslał o ubezpieczniu OC.... A dzis kto mysli :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 na przykład ja... bo takie posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ...u nas ubezpieczenie to warunek przynależności :shock: Kamyczek_RC, tam jest 30-60-te, więc ta aparatura mogła się już pojawić :wink: A co do dziadostwa, czyli kazeiny, to pozwolę sobie być innego zdania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Mnie najbardziej podobał się model z machającymi skrzydłami oraz odwaga organizatorów zawodów, którzy zrobili te zawody w pobliżu sterowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 super filmy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Kto by się dziś odważył zrobić makietę wolno-latającą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Fajne te filmy. Szybko jakoś ten Pan zrobił silnik :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Kto by się dziś odważył zrobić makietę wolno-latającą ? Ja Inna sprawa, ze te moje makietki czasem robione mialy tylko 33cm rzopietosci, bo to orzeszki byly A filmy sa po prostu... Urocze Czasami mi zal, ze nie trafilem na klimat tych czasow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Orzeszki to ja tez robiłem ale z orzeszka taka makieta jak z koziej :ass: wór na mąkę . Te maszyny na filmie przeginają.. se świeczką dzisiaj tak wycyckanych maszyn szukać.. (choć jest kilka na forum ) A my jeszcze narzekamy że serwo 2g za dużo waży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 a ktos zauwazył jakie długie maja rozbiegi i dobiegi? bo mnie dzis trafia jak ktos wkłada rakiete do trenerka i wyrywa start po przejechaniu metra do pionu- tam sie widzi prawdziwe lotnictwo. tamte modele nie sa tak wycyckane(pojawił sie tam jeden piperek ale kupujac zwykłego arf-a jest bardziej dopieszczony bo nie mieli takich materiałow folii lakierow itp.) jak dzisiejsze ale mimo wszystko robia wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 tamte modele nie sa tak wycyckane(pojawił sie tam jeden piperek ale kupujac zwykłego arf-a jest bardziej dopieszczony bo nie mieli takich materiałow folii lakierow itp.) jak dzisiejsze ale mimo wszystko robia wrazenie mylisz się, wtedy to była prawdziwa sztuka modelarska żeby nie mając nic zrobić coś na najwyższym poziomie. Mimo że modelarstwo było wtedy w powijakach, potrafili zrobić coś czego my nawet dzisiaj nie potrafimy. Nawet jak ktoś dziś opracuje makietę, wykona sam plany, zbuduje i oblata to ma internet, fora i 1000 sklepów z materiałami, elektronika i z czym mu się tylko marzy pod ręką. W tamtych czasach lotnictwo było jeszcze zacofane aerodynamika itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 faktycznie tu sie zgodze dzis sa wieksze mozliwosci jesli chodzi o modelarstwo oni tego nie mieli ale przekłada sie to takze na jakosc:) ale nikt nie skomentuje ze dzis wszyscy start wyrywaja i przeciagaja ladowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Na zawodach makiet rc to prawdziwa sztuka realnie pilotować taką maszynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.