Michal3013 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Jak w temacie, poszukuję planów samolotu p 51 Mustang. Zależy mi na jak dokladniejszych planach, szkicach itd. W planie ma powstać makieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 poniżej linki do szczegółów: http://www.cebudanderson.com/jroush.htm http://www.stclairphoto-imaging.com/360/P51-Mustang/P51_swf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 P-51_Mustang_Plan-2490 mm.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Proszę bardzo (technikalia): 39 - P-51 Mustang 5-1970.zip Profile_008_NorthAmerican_P-51D_Mustang.pdf ... a najrozmaitszych planów Mustanga masz całe zatrzęsienie na Outerzone: TUTAJ (są tam zaawansowane wyszukiwarki, więc bez problemu znajdziesz to czego szukasz) - przecież to kultowa maszyna z WWII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Jeszcze to: Aero Technika Lotnicza 1993-02 - P-51 Mustang.pdf ... może się przyda w makietowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 W dniu 4.05.2019 o 18:21, dziobak napisał: P-51_Mustang_Plan-2490 mm.pdf 1.83 MB · 261 pobrań Masz może je wydrukowane? Interesują mnie wymiary ramki tych planów.Rozumiem że ten pdf jest do wydruku z plotera(wielkość)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Niestety ,ale nie drukowałem, ale jest do wydruku jak najbardziej. Podobne plany tej wielkości ,drukowałem w punkcie ksero na dużej drukarce z pendrive. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 4 godziny temu, kkdarch napisał: Interesują mnie wymiary ramki tych planów Tak pi x drzwi: Str. 1: 2120 (z zapasem na wystający SK) x 888 mm - rzut boczny Str. 2: 1422 x 885 mm - skrzydło i SW Str. 3: 1422 x 885 mm - skrzydło Str. 4: 1647 x 885 mm - wręgi, żebra Jest jeszcze jeden arkusz pozwalający na konwersję do wersji B/C. Ale to co posiadam raczej nie nadaje się do użytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Godzinę temu, Jerzy_R napisał: Tak pi x drzwi: Str. 1: 2120 (z zapasem na wystający SK) x 888 mm - rzut boczny Str. 2: 1422 x 885 mm - skrzydło i SW Str. 3: 1422 x 885 mm - skrzydło Str. 4: 1647 x 885 mm - wręgi, żebra Jest jeszcze jeden arkusz pozwalający na konwersję do wersji B/C. Ale to co posiadam raczej nie nadaje się do użytku Dzięki O to właśnie chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Ta konwersja jest do jakich planów? Ja mam cztery arkusze ale tego nie ma. Czy orjętuje się ktoś lub może wie kto ma formę do maski i ewentualnie kabinkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, kkdarch napisał: Ta konwersja jest do jakich planów? Plany są Ziroli. Jakość jak widać... czyli żadna. Może i źle napisałem, że jest to osobny arkusz, sugerowałem się "dopiskiem" <Conversion> - przepraszam. To coś jest do kupna na stronie shop.fun-modellbau.de Edytowane 18 Października 2023 przez Jerzy_R literówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 19 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Raczej bardziej podoba mi się wersja D. Ceny akcesoriów powalają na kolana.Chyba zostanie samemu coś wyrzeźbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Cześć Darku. Będziesz budował od podstaw Mustanga , czy raczej naprawiał tego zestrzelonego na Bobrownikami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Zestrzelonego jeszcze nie naprawiłem(a już się brałem za naprawę?).Niestety moje drugie skrzydło bardzo smakowało pewnej nornicy że nie wiem czy dalej naprawiać.To była smakoszka balsy?.Mam plany Ziroliego i już przerysowalem żebra kadłuba i domek.Wycięte na moim CNC.Daje się dopasować elementy ale trzeba jeszcze popracować nad rysowaniem.Przekonwertowałem pdf na JPG (nie wiem dlaczego pdf nie importuje się)i zaimportowałem do Corela.Nałożyłem warstwę i mozolnie rysowałem potem to już bułka z masłem.Mam do niego Roto 85fsi to i Mustang musi być odpowiedni.Trochę potrwa zanim go skończę. Ważne że chce się robić. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Ładnie, silnik też będzie jak ulał do tego z fajnym brzmieniem. Mój znajomy budował Mustanga z planów Ziroliego i też myślał o tym ROTO, nawet jest relacja na forum z budowy. Darku a co z Zerem -do odstawki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi