dobiecki Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Aeron, ale Twój model ma lotki od samego kadłuba i "drążek skrętny" jest bardzo krótki przez co sztywny, jakby miał 25 cm to już by tak fajnie nie było. Według mnie to do dwóch serw jedynie można by porównać rurkę węglową i to o średnicy 3- 4 mm, ale w przypadku 2 serw odpadają wszelkie ruchome "bebechy" z kadłuba które często kolidują z innym oporządzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ja kiedyś zrobiłem z wygiętej szprychy i działało jak złoto aha u mnie to było w spływie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Qrde Pietrek mnie co nieco wystraszył a napewno potwierdził moje obawy. Chyba wywale ten węgiel i zaraz skocze do sklepu po szprychy i zrobie tak jak pokazał Janek. Właśnie zaberam se za oklejane moze wieczorkiem cos jeszcze w temacie paże. Dzięki za sugestie. Pozdrawiam. PS Aeron1 jaki masz w tym speedzie silnik bo mam 2,5ccm MVVS i nie mam pomysłu gdzie go zagospodarwać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Mvvsa ładuj do spitfajera! A właściwe to jakie są jego wymiary (modelu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wszystko zależy od długości tego wałka do lotki, jak Tomek zauważył. Drutem 1,5mm i 2 mm prowadziłem napędy i nie było nieprzyjemności. Tomek, mój spit jak zawisł ozdobnie, tak wisi, miałem przerwę w fachu. Nadrobię wiosną, tak sobie życzę. Janek, Łagg nie jest nowy, opisany na forum Alexa i jakaś fotka w mojej galerii. Z rok nie latał, generalnie latał ze 20 razy, powiększone stery i lekko powierzchnia nośna, dość lekki i wystarczająco dynamiczny, ale pamiętam, że nerwowym byłem pilotem Łagga. Śnieg jest, to by się dobrze wkomponował. Taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 o kurczę, toż to makieta!! Bardzo ładny samolocik, mój jest bardziej siermiężny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Model ma wymairy 740 rozpiętości i 605 długości wiec maleństwo i raczej pod MVVS nie podejdzie. Szprychy juz mam zaraz zabieram sie za nowe przenesiene napędu. A co do spalinki to chodził mi ostatnio po głowie P-40 WarHawk Wiec może do niego tą spalinke? Ale to juz nny temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 PS Aeron1 jaki masz w tym speedzie silnik bo mam 2,5ccm MVVS i nie mam pomysłu gdzie go zagospodarwać?? Właśnie 2,5 ccm ASP 15 pionowe wznoszenie bez końca konieczne zastrzały na ogonie bo bardzo telepało węgiel 1,5 mm załatwił sprawę, do wygłupiania się super model, ale 3D za małe stery. W tej wersji latał dwa sezony i poległ z mojej winy " za nisko, za daleko, za ciemno i kret ubity" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witka Znów mały Update: Model wstępnie pomalowany niestety z powodu panujacych warunków atmoswerycznych model został pomalowany pedzlem a nie natryskiem. Co niestety odbiło sie na jego estetyce ale oceńcie sami: Narazie tyle jutro całość zostanie zmatowiona i pomalowana jeszcze raz lecz przed tą operacją zostanie dodanych jeszcze kilka detali na modelu. Nie bardzo wiem jakiego koloru użyć na spód modelu?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Spód? Błękitny albo jasno niebieski Jak zwał tak zwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 O kurczę, ale kolorki jak z bajki! Spód przeważnie się robi na szaro albo jasny błękit, no ale skoro już jest niebieski na górze to trochę wychodzi odwrotnie. Strasznie kanarkowo to wygląda. Schematy malowania samolotów znajdziesz na stronie http://wp.scn.ru/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Faktycznie na foto kolorki wyszły strasznie jaskrawo. Fakt faktem ze nie dobierałem kolorków tylko dopadłem to co miałem pod ręką z dekorala . Spód chyba zrobie szaro stalowy?? hymm.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 sprawdź na tej stronie co podałem, czasem zdarzają się schematy góry i dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Hej! Przepraszam że wetnę się do tematu, ale buduję coś podobnego tylko ze styroduru. Kadłub mam dużo mniejszy bo ma około 500mm i zastanawiam się czy rozpiętość 700mm nie będzie zbyt duża. Chciałbym się równierz zapytać jaki profil proponujecie i zaklinowanie płata dla podstawowej akrobacji ? http://images42.fotosik.pl/50/711c5fe886d6d523med.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Chym co do rozpiętości to czy ja wiem Jak ci taka pasuje i nie "rozwala sylwetki" to czemu nie. Profil to bym proponował Naca2412 a kąt zaklinowania 1,5 st. Powinno być git. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witka. Kolejny Up date: Mała korekta kolorków plus usterzenie + chłodnice+ oznaczenia (te są Greckie i pochodzą z czasów wojny domowej 1946-1949) Oto jak to wszystko sie prezentuje. Narazie tyle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witka Relacji z budowy ciąg dalszy: dziś lotki trafiły dzięki zawiasom z taśmy na swoje miejsce wszystkie mechanizmy połączone i zaistalowane serwo lotek. Jutro w planach zaistalowanie serwa wysokości no i powoli trzeba by to wszystko składać w całość . Jutro dam jakieś fotki z postępów prac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 jak tam postępy?? :wink: :wink: Model już może ulotniony?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Kurde, Addriano, daj jakiś konkursik i szansę wygrania klocków Taki Spit to zabawka nie w kij dmuchał na Alledrogo majątek, a z depronu bałbym się takiego przecinaka rzeźbić . Żeby dać szansę "sprytnym inaczej" do jakich się zaliczam proszę o proste pytanie na PW PS. A jakąś Greczynkę przewidujeszw środku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Ja jeszcze nie dostałem klocków a "konkurs" był daawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.