Norbert Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Jako że urlopy wakacyjne staram się spędzać nad morzem bo jakoś mnie w lecie góry nie ciągną :devil: zastanawiam się czy ktoś z Was zabiera ze sobą swoje maszyny w te rejony. Tam gdzie jeżdzę są i łąki gdzie można latać spokojnie ale mnie tak naszło na latanie przy szumie morza I uprzedzając ewentualny komentarz miejsce jest na tyle fajne że oddalając się o 300m od plaży strzeżonej jest około kilometra gdzie czasem nie widać żywej duszy więc nie mam zamiaru lądować ludziom w parawanach. Start z ręki i lądowanie na piasku. Oczywiście w zamyśle mam dzień bez zbytnio silnego wiatru. Czy loty na plaży są dozwolone jesli chodzi o przepisy? Niby latawce nie są zabronione ale wolę się upewnić. A może ktoś ma jakieś przygody z plaży i opisze? Może jakieś fotki. Pogoda za oknem taka że naszło mnie na letni temat ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Poszukaj filmów Malinna, dużo latał na wydmach/klifach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Masz na mysli forum czy yotuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja do Kołobrzegu zabrałem sobie Piperka , nalot nieskończony ,aż w radiu padnie bateria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Masz na mysli forum czy yotuba? Forum Może sam Malinn się wypowie na temat latania na plaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Filmu z latania na plazy nie mam ale są fotki z przed lotu vicomta .. znaczy jest i film z oblotu Cataliny ... tez nie udanej :-) :lol2: generalnie lata sie na plaży bardzo ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 na plaże to szybowiec i fajny wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 A może ktoś ma jakieś przygody z plaży i opisze? Może jakieś fotki.Pogoda za oknem taka że naszło mnie na letni temat ;D Prosze bardzo Piaski (w głębi już Rosja). Wydmy: przewyższenie ok. 5m, wiatr ~5m/s A z ciekawostek to np. piasek, który można znaleźć nawet kilka m-cy później w ... nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Pogoda za oknem taka że naszło mnie na letni temat Tam byłoby Ci ciepło nawet teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Masz świetny szybowiec Krall-u. A jak było z noszeniami nad plażą i wydmami? Darek PS - A poza tym chyba może też być dodatkową atrakcją zamiast zabicia kreta złapanie dorsza...Tylko co wtedy z elektroniką?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Masz świetny szybowiec Krall-u. A jak było z noszeniami nad plażą i wydmami? To akurat tylko zdjecie moje, model kolegi Bartka Siudka. Noszenia - bardzo dobre - nawet przy 3m/s i niedużym przewyższeniu da się latać jeśli wiatr prostopadły. Znad morza wiatr jest bardzo równy (w sensie nieturbulentny) PS - A poza tym chyba może też być dodatkową atrakcją zamiast zabicia kreta złapanie dorsza...Tylko co wtedy z elektroniką?... Proszę tu oto zdjecie z takiego zdarzenia (Mechelinki klif). Generalnie to kłopot bo elektronika może przeżyć lub nie -> do wymiany lub nie. Gorzej z konstrukcją drewnianą - jak się od wody zwichruje... Z tego co wiem to model jeszcze nie został przywrócony do lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 No ale zawsze jest nadzieja. Na Żarze jak się nie uda dolecieć szybowcem do lotniska to zawsze można wodować na wodach zalewu. Kiedyś wodował drewniany Pirat. Zawieźli go potem do Krosna a tam go wysuszyli tylko i latał potem jeszcze długo. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2124&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.