karambolis8 Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Hej.Łącząc równolegle 2 cele 18650, dla zwiększenia pojemności pakietu, 2Ah każda, dostanę pakiet 1S o pojemności 4Ah. Jak jest z wydajnością prądową? Czy zakładając, że każda cela ma 10A, to powstały pakiet będzie miał 20A?Pozdrawiam,Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Nie dalej będziesz miał 10A wydajności, jeśli je połączysz równolegle wtedy wydajność masz większą. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Rypnąłem się, poprawiłem pierwszy post. Rozumiem, że teraz jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Teraz to inna bajka teraz jest OK i tak wydajność będzie większa. bo prąd dopływający do połączenia cel rozłoży się na poszczególne cele 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Łącząc równolegle 2 cele 18650, dla zwiększenia pojemności pakietu, 2Ah każda, dostanę pakiet 1S o pojemności 4Ah. Jak jest z wydajnością prądową? Czy zakładając, że każda cela ma 10A, to powstały pakiet będzie miał 20A? to ja odpowiem przewrotnie ;-) wydajność prądowa się nie zmieni, dalej będzie to 5-10C (czy ile tam mają te zastosowane składowe cele 18650), ale skoro C się zwiększa dwukrotnie, to tak niepostrzeżenie wydajność prądowa się podwaja.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 bedziesz miał dwa razy wieksza wydajnosc prądową i pojemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi