maniek75 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 przedstawiam efekt mojej pracy -- węglowe skrzydło do phoenix 2000 wykonane w formie 1
zipp Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 O rany, niezły numer. Nagraj film jak to lata. Jak waga w porównaniu do oryginału? Czy to dokładna kopia kształtu, czy może wyprowadziłeś krawędzie spływu, by się nie kończyły tak grubo? (bo to pewnie indukuje niepotrzebny opór aerodynamiczny) Chciałbym sobie polatać takim węglowym Phoenixem
maniek75 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2019 profil jest cieńszy zmodyfikowany rozmiar 2315mm tak krawędzie spływu są cieńsze kszałt mniej wiecej zachowany https://drive.google.com/file/d/1RxiMxBaXbRbAdgId5cxrDefcNnyBcSnW/view test odbywa sie na innym modelu
zipp Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jakie wrażenia z latania i porównanie z P2K? Często jak latam tymi piankami Phoenix/Evo/ASW28 to sobie tak myślę jakby to było jakby się dało uszlachetnić powierzchnie płata bo kadłub jest bardzo w porządku...
maniek75 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2019 latanie tym to inna bajka zupełnie inny lot gdy przy przeciążeniach nic się nie wygina można go rozpędzić do dowolnej prędkości bez obawy że coś się złamie mocne serwa i tyle
stema Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jakie wrażenia z latania i porównanie z P2K? Często jak latam tymi piankami Phoenix/Evo/ASW28 to sobie tak myślę jakby to było jakby się dało uszlachetnić powierzchnie płata bo kadłub jest bardzo w porządku... Oklej sobie kolorową taśmą pakową. 1
sbogdan1 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Brawo... kawał dobrej roboty. Niech służy jak najlepiej. Piotrze da się uszlachetnić ... płat wychodzi gładki jak lustro.
FockeWulf Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Czym jest to oklejone? Pozdrawiam, Sławek 'FockeWulf'
sbogdan1 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Sławek szukaj foli u Marka Rokowskiego - sklep ,,NA POLSKIM NIEBIE,, Pozdrawiam... 1
nesh Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Montowanie tego skrzydła jest takie samo jak w styro? Czy coś kombinowales inaczej?
maniek75 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 mocowanie jest tak samo ,na 4 śruby --ale do pierwszych lotów zalecał bym mocowanie tymczasowe na gumy, na wypadek przyhaczenia końcówką będą znacznie mniejsze uszkodzenia lub wcale
nesh Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Bardzo ciekawy temat bo sam latam na Phoenixie ale męczarnie z klejeniem skrzydła już mnie wykańczaja A po za tym to już nie mam jak kleić haha. A jak z kątami skrzydła testowałeś w ogóle na kadłubie Phoenixa 2000?
maniek75 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Kąty skrzydła są takie same ustalone przez kadłub. Jeśli chodzi ci o wznios to jest słuszna uwaga, ponieważ oryginalnie skrzydła są giętkie, na ziemi phoenix nie ma żadnego wzniosu natomiast po starcie wznios robi się samoczynnie uginając skrzydła. Dlatego pierwsze testy z zerowym wzniosem nie były dość zadowalające ze względu na to że skrzydło węglowe jest niesamowicie sztywne, po prostu model tracił stabilność przy bardzo niskich prędkościach. Zostało to poprawione.
nesh Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Czyli robiłeś testy na Phoenixie czy na innym modelu? Bo teraz nie wiem. Rozumie że napewno prędkość przeciagniecia jest wyższa ale to wszystko idzie wyczuć. Pisze Priv do Ciebie.
maniek75 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Po licznych namowach, wyjąłem z rupieciarni nowego phoenixa do testów ze skrzydłem kompozytowym. Wszystko poustawiane, teraz czekam na możliwie jak najmniej wietrzny dzień ,jak tylko się doczekam, wrzucę filmik
aldik79 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Już prawie się napaliłem na takie skrzydło, ale phoenix 2400 ma zupełnie inne mocowanie skrzydeł
maniek75 Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 Po licznych namowach, wyjąłem z rupieciarni nowego phoenixa do testów ze skrzydłem kompozytowym. Wszystko poustawiane, teraz czekam na możliwie jak najmniej wietrzny dzień ,jak tylko się doczekam, wrzucę filmik Oto obiecany filmik z testu skrzydła na phoenix 2000 https://drive.google.com/open?id=1FocS30MrNTm2FoTw8hekJbGMCJ_R36iU
maniek75 Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 powstało nowe skrzydło, tym razem o połowę lżejsze czyli około 450gr może dodam kilka zdjęć bardziej szczegółowych z przekroju całej konstrukcji skrzydło zostało przecięte do zdjęć
maniek75 Opublikowano 2 Września 2019 Autor Opublikowano 2 Września 2019 dla porównania z oryginałem 1
Rekomendowane odpowiedzi