Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Witam jak myslicie czy można po obklejeniu taki model ulotnić? https://modelemax.pl/pl/statyczne/19341-szybowiec-grunau-baby-skala-1_5-wersja--kit-aeromax.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Pomysł interesujący, a cenowo wydaje się być atrakcyjny. http://fasterwind.net/kit_grunau_baby_en.html foto-relacja z budowy modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Pomysł interesujący, a cenowo wydaje się być atrakcyjny. Dlatego to mnie zainteresowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 pewnie mozna ale moim zdaniem zdecydowanie trzeba by tę konstrukcję wzmocnic ( dzwigary, podłuznice, węzły)...wszak napisano " model statyczny " a nie stateczny pomysł dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 pewnie mozna ale moim zdaniem zdecydowanie trzeba by tę konstrukcję wzmocnic ( dzwigary, podłuznice, węzły)...wszak napisano " model statyczny " a nie stateczny pomysł dobry To ma posłużyć za bazę.Cena zachęca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 dopytaj się jakiej sklejki uzyto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 pytałem o wagę to to co jest w ofercie waży 2000G myślę że troche ciężko zważywszy że troche jeszcze by doszło.Kesony wzmocnienia okucia itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Może zapytać u producenta i ewentualnie zamówić z lepszego materiału, a cześć z balsy np żeberka - http://aeromax.com.pl/pl/uslugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Się pomyśli nie chcę za bardzo zdradzać producentowi o co chodzi bo może to wykorzystać i cena już nie bedzie taka fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 ja bym jednak nie ryzykował i kupił dynaflite bird of time kit https://www.amazon.co.uk/Great-Planes-Dynaflite-Sailplane-GPMA0570/dp/B00GML8WOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Witam jak myslicie czy można po obklejeniu taki model ulotnić? https://modelemax.pl/pl/statyczne/19341-szybowiec-grunau-baby-skala-1_5-wersja--kit-aeromax.html Mi (ze zdjęcia) wygląda, że dźwigar skrzydła nie wytrzyma lotu. Statecznik podobnie. Przepraszam, ale modele się okleja, a nie obkleja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 na śląsku sie obkleja, tak jak idzie się na obkoło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 na śląsku sie obkleja, tak jak idzie się na obkoło Ok. Wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 wydaje mi się,że ten Grunnau jest makietą wystawową i raczej trudno będzie go ulotnić.Oryginalny plan poniżej. Grunau Baby IIb.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Dziękuje a jaka rozpiętosc tego z planów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 wszystkie dane poniżej: Daten scale 1:6 Spannweite: 2260 mm Länge: 1015 mm Fluggewicht: 1400 g Flächeninhalt: 39,44 dm² Fläche HLW: 6,44 dm² Flächenbelastung: 28 g/dm² Aufbau Fläche: Rippe Rumpf: Holz RC-Funktionen HR, SR, QR, (Störklappen) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Plany Grunau Baby IIb są również na Outerzone: TUTAJ (nie sprawdzałem, czy to te same, które wkleił Janusz) ... a tak wygląda ten model: PS Wygląda na to, że plany te same (taka sama waga pliku). Masz do tego dodatkową instrukcję ze szczegółowym spisem wszystkich materiałów (co z czego zrobione - numeracja zgodna z numerami na planie): Grunau_Baby_IIb_oz573_parts_instructions.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (nie sprawdzałem, czy to te same, które wkleił Janusz) ... To te same plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Jurek - dokładnie jak piszesz.Ale na Outerzone pojawiły się z forum RCGroups opublikowane przez Rufusa (Planeman): https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?1265873-Vintage-Old-Timer-Plans-PRE-1960-PLANS-ONLY/page66 (#979) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi