flyszman Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam Was, mam silnik bezszczotkowy po heli rc taki jak poniżej i chciałbym zapytać czy mogę go zaadoptować do elektroszybowa; podali, że max ilość cel lipo to 6 , ale czy może pracować na 3 celowych pakietach; jeśli by się nadał to do jakiej wielkości/ wagi elektroszybowca mogę go zastosować ? ALZRC - Silnik bezszczotkowy 2525-PRO - 1800KV Specyfikacja: Ilość biegunów 8 Obroty: 1800KV Maksymalny ciągły pobór prądu 35A Maksymalna ciągła moc 800W Maksymalna chwilowa moc 1200W Maksymlana ilość cel LiPo 6 Timing 15 Częstotliwość pracy PWM 32kHz Złączki 3.5mm gold banan https://rcforever.pl/product-pol-4197-ALZRC-Silnik-bezszczotkowy-2525-PRO-1800KV.html Generalnie to samo pytanie o adaptacje mam też do regulatora po heliku (patrz link poniżej) ...czy mogę go wykorzystać w elektroszybowcu? https://rcforever.pl/product-pol-4130-Regulator-obrotow-ALZRC-ESC-Platinum-50A-V4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Jeśli parametry elektryczne Ci pasują to nie ma żadnego problemu. Tyle co dobrać piastę pod śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 masz tam dość duże obroty na Volt -więc nie ma sensu duże napięcie (bo wyjdzie napęd do pylona a nie motoszybowca) dałbym 3cele i dość małe śmigło -zacząłbym od 8x4" może 9x5" i zmierzył pobierany prąd - śmigłowce dość rzadko idą cały czas na max -więc te 35A jest troszkę naciągane -śmigło dałbym takie, żeby na ziemi prąd nie przekraczał 30A jeśli na próbie prąd jest mniejszy niż te 30A -to spróbowałbym troszkę większe śmigło. silnik powinien dać radę z motoszybowcem do około 2m rozpiętości i 1,5kg wagi. regulator -jeśli może pracować na 3s to powinien się nadać i do motoszybowca -ale pewnie będzie dość duży i ciężki jak na wykorzystywane osiągi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 OKi Dziękuję Wam za odpowiedź. Jeszcze zastanowię się co z robić z tymi bebechami od helika. Grunt by mieć kolejnego szybola. p.s. heliki to super sprawa ale dłubania w nich jest sporo , zwłaszcza po krecie. r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 w motoszybowcach też sporo dłubania -zwłaszcza po krecie. tyle, że w śmiglaku wymienisz części i jest jak nowy a motoszybowca kleisz, podkładasz jakieś wzmocnienia -i robi się jak szpachlowany samochód po dzwonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi