miros18 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam, podczas dzisiejszego latania, nagle odcieło mnie całkowicie z wizji i możliwość kontroli dronem, po upadku zauważyłem że jeden silnik zablokowany, zdjąłem zawleczkę i okazało się że stator wyszedł do góry a górna część spotkała się z uzwojeniem i narobiła bałaganu. Jest to możliwe że przez złe ustawienie (timing czy coś innego) tak się mogło stać?
oki188 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Raczej słabo zmontowany silnik w fabryce. Przez złe ustawienia stator nie powinien wyjść do góry.
PK999 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W małych silnikach stojan jest zwykle wklejony. W większych jest wpust i zabezpieczenie. Tutaj nawet kleju nie widać.
japim Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Badziewie. W czasie pracy na stator dpowinny oddzialywac tylko momenty, bez sił osiowych. Jeżeli wyciągnęło stator to albo dzwonek miał straszny luz albo w coś przywaliłeś. Co to za silnik? Edit. Teraz widzę ze najpierw straciłeś wizję a potem była kraksa. To uszkodzenie jest raczej efektem tego ostatniego a nie samej pracy silnika.
Rekomendowane odpowiedzi