miros18 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam, podczas dzisiejszego latania, nagle odcieło mnie całkowicie z wizji i możliwość kontroli dronem, po upadku zauważyłem że jeden silnik zablokowany, zdjąłem zawleczkę i okazało się że stator wyszedł do góry a górna część spotkała się z uzwojeniem i narobiła bałaganu. Jest to możliwe że przez złe ustawienie (timing czy coś innego) tak się mogło stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Raczej słabo zmontowany silnik w fabryce. Przez złe ustawienia stator nie powinien wyjść do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W małych silnikach stojan jest zwykle wklejony. W większych jest wpust i zabezpieczenie. Tutaj nawet kleju nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Badziewie. W czasie pracy na stator dpowinny oddzialywac tylko momenty, bez sił osiowych. Jeżeli wyciągnęło stator to albo dzwonek miał straszny luz albo w coś przywaliłeś. Co to za silnik? Edit. Teraz widzę ze najpierw straciłeś wizję a potem była kraksa. To uszkodzenie jest raczej efektem tego ostatniego a nie samej pracy silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi