swiezy87 Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Cześć, po kilku bardziej lub mniej udanych lądowaniach w dość wysokiej trawie skrzydła mojego vento maja tendencje do rozchodzenia się.Praktycznie za każdym razem muszę odkręcać ściskać i ponownie dokręcać śrubki zaciskające bagnet skrzydła w mocowaniach. Martwię się że kiedyś model mi się złoży w powietrzu :/ Mam już trzeci zestaw śrubek. Przez to ciągłe dokręcanie psuje się gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Wklej w czoła obu skrzydeł magnesy neodymowe. Mam tak zrobione w skysurferze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ara Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Albo zatrzaski od Multiplexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy87 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Nawierciłem otwory na zakończeniu plastikowych mocowań w skrzydłach. Wkręcam śrubkę 2mm mam nadzieję że się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi