model Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Czy Góra kratownicy jest w lini prostej czy mi sie tylko wydaje ze ze koniec idzie w górę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Linia prosta. Może tak się wydawać bo nie stoi prosto i jeszcze nie szlifowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Mam pytanie. Za jakim silnikiem i baterią mogę się rozglądać? Teraz będzie czarny piątek to może coś by po taniosci wpadło Ile Kv? 2s? 3s? Mah? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Mam pytanie. Za jakim silnikiem i baterią mogę się rozglądać? Teraz będzie czarny piątek to może coś by po taniosci wpadło Ile Kv? 2s? 3s? Mah? Np. taki zestaw: - silnik E-MAX CF2822 - piasta samozaciskowa 3/M5 - śmigłem 9x5 GWS - regulator 30A - akumulator 3S 1800mAh - serwa SG-90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Pozornie proste pytanie -obstawiam że nie masz doświadczenia w lataniu ? tu tak samo jak i przy budowaniu -ilu modelarzy tyle zdań . Podwozie będzie ? lotki? Zakupy w kraju ? Ale bez względu na powyższe pytania ja zalecę pakiet 3s -jest większy wybór i będzie bardziej przyszłościowy zestaw . Pojemność 1300-1800mah mniejsze nie dadzą ci czasu na zabawę a większe dodadzą wagi ... Silnik -coś o małym KV 800-900kv -model nie będzie zbyt szybki , będzie można zastosować propsaver który nie nadaje się do szybszych napędów a tobie może uratuje śmigło w razie "W" Dodatkowa zaleta wolnych silników-mniejsze zapotrzebowanie na ampery .. Przykład "po taniości" Do tego śmigło 2 łopatowe 9x4 koniecznie w wersji SF (Slow Flyer). Propsaver dokupisz jak dostaniesz silnik - brak informacji jaka jest średnica jego osi . Piastę kupisz jak nauczysz się latać , ona mocuje śmigło na sztywno. Regulator klasyczny z Becem -według opisu silnika wystarczy 20Amperowy ,można dać większy ale na pewno nie wolno dać mniejszego! Przykład regulatora Nie kupuj regulatorów do heli lub dronów-nie mają odcięcia napędu przy spadku napięcia pakietu . "Lotniczy" w zależności od ustawień odcina gwałtownie lub powoli napęd ale nadal zasila odbiornik i serwa . A same serwa -analogowe i nie większe jak 9g (to taka wagowa "klasa" wielkości serw ) Serwa Zestawienie na szybko i tylko w jednym sklepie -ale zawsze to tańsza wysyłka . PS będziesz jeszcze potrzebował zawiasy -zalecam poliestrowe -takie w prostokątnych płatkach- łatwe we wklejaniu i pewniejsze jak np wersja "bida" z taśmy klejącej Przekazanie napędu z serw do sterów na ogonie kup 2szt Bowden Wtyczki -do regulatora (i być może do ładowarki ) -kupisz takie jakie ci się trafią w pakiecie lipo . A takie drobiazgi jak snapy i orczyki -tu się można obejść bez wersji kupnej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Tak wtrącę swoje 3 grosze ... co do Serw co Sławek poleca te "carbonowe" to przestrzegam ... zamówiłem kiedyś 4 sztuki podjarany jak stodoła w czasie żniw bo to przeca karbon. Podniecenie trwało do czasu jak przyszły i je podłączyłem ... i tutaj niespodzianka ... momentalnie przestały działać ... tryba chyba te karbonowe posypały się .... jedne dwa plusy ich zakupy to takie że miałem 4 sztuki kabli z wtyczkami i 4 szablony do serw do odrysowania na materiale żeby wyciąć kształt serwa. Szczerzę mogę polecić te https://abc-rc.pl/product-pol-1227-Serwo-TowerPro-MG-90S-13g-1-8kg-cm-metalowe-zebatki.html dołożysz parę złotych a z pewnością pożyją dłużej a jak się RWD znudzi to przełożysz do kolejnej platformy. Oczywiście opisuje tu swoje wspomnienia z tym sprzętem tak, że Sławku mam nadzieję, że nie masz mi za złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Spoko spoko Nie wybrałem ich specjalnie bo "carbonowe" a tylko dla tego że najtańsze z dostępnych (z myślą o zakupach w jednym sklepie) a autor tematu chciał "po taniości" Inna sprawa że też je miałem/mam i nic się nie dzieje . Oczywiście oprócz czerni zębatek podejrzewam że tam nic więcej wspólnego z węglem niema .... więc traktuje je jak zwykłe . Wersja "metal" jest jak najbardziej ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 No widzisz a u Ciebie działają ... może mi się trafiły jakieś felerne egzemplarze i nie smak pozostał ... optuje za "metalami" ... będziesz Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 A przy okazji ...Szymon przejrzyj te filmy - tu W tym momencie najbardziej cie powinien zainteresować odcinek o prawidłowym doborze napędu ,pakietu,amperach,...itp Nie wspomnieliśmy tu o ważnej sprawie -o wydajności pakietu bo napięcie i pojemność to nie wszystko ,film powinien wytłumaczyć niektóre tego aspekty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Cholera. ???? Dzięki. Ale teraz będę miał uraz palca od przewijania stron w poszukiwaniach ???? Dostałem dużo informacji której mi było potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Coś tam dłubie po woli w przerwach w pracy. Ale nie zawsze mogę. Silnik 930 kV doszedł z Ali. Czekam na baterie. Skrzydło oklejone taśmą pakową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Czy to się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Mam więcej serw. Ale jako że to pierwszy model to chcę by wbił się w powietrze i zrobił kilka zwrotów. Będę myślał przy kolejnym o lotkach i może jeszcze klapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Więc chyba będzie trzeba się dłużej pobawić przy modelu ?. Zastanawiałem się jeszcze w takim razie nad skrętnym tylnym kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Jak zobaczyłem ten zestaw elektryki jaki planujesz do niego wstawić to jakbym swój widział. Nawet linijka taka sama. Wszystko to samo siedziało w moim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jarek. A twój latał? ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi