kaczma2 Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Relingi robiłem ale słupki nie. Kupiłem gotowe na Modelnet z otworami 0,8mm. Pręt 0,8 mosiądz kupiłem w moim mieście na Wąskiej. Na segment odliczyłem potrzebną ilość i nasuwałem na pręty. Następnie przesuwałem i wsuwałem w otwory do zakrętu i wtedy wyginałem i dalej podobnie. Żeby nie przesunęły się, lekko zakropiłem CA i po wyjęciu z otworów do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Dzięki kolego, dzięki za info, jeszcze raz brawo Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Część dziobowa zrobiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Pokład posmarowany epidianem i przyklejone części bez skrzyni i masztu. Maszt i olinowanie osobny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Aktualny stan budowy modelu. Teraz maszt i olinowanie oraz napęd, ster. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Gratulacje, szybko i sprawnie. Teraz wodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Fajny model, ma kolega umiejętności, tylko pozazdrościć. Jak wszyscy czekamy, na chrzest i wodowanię,, może boczne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Dzięki. Wodowanie jeszcze nie. Bez steru i wału nabierze wody. Do cieplejszych dni jeszcze trochę chociaż na kanale woda czysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Kaziu klasa bardzo ładnie się prezentuje modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Linki od wyciągarki założone i część prac przy maszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Będzie światełko ma maszcie ? Byłby piękny dodatek, tym bardziej prądu będzie pod dostatkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Światełka nie będzie. Przewody popsują widok. Poza tym w dzień i tak nie widać czy się świeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Nie popsują jeżeli użyjesz przewodów w emalii ze starego uzwojenia małego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Napracowałem się przy tych sznurkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 I my to doceniamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jakoś w końcu udało się przylutować płetwę sterową do osi. Musiałem długo grzać lutownicą 100W. Wystarczyło jedno spojrzenie w bok i już pasek blaszki się przesunął i od nowa. Teraz pozostał do połączenia wał z silnikiem. Muszę poszukać regulator dwukierunkowy do 10A ale mnie one nie przekonują w swoim działaniu. Wolę jednokierunkowy z przełącznikiem biegunów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 A jak rozwiązałeś przełącznik biegunów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Serwem i dwoma przełącznikami krańcowymi z trzema wyjściami. Płynąc powoli mogę natychmiast zatrzymać łódkę bez pozycji stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Zrobiłem to tak. Można dodać trzeci punkt zerowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Robię w ten sposób. Przypuszczam, że jest wystarczająco widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi