filip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 mam nieco większego akrobata No nie bądźmy tacy drobiazgowi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Znaczy wyszedł 1400g do lotu , a reszta to zapasowa bateria ??? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Znaczy wyszedł 1400g do lotu , a reszta to zapasowa bateria ??? :mrgreen: Też czekam na ten filmik z oblotu... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Znaczy wyszedł 1400g do lotu , a reszta to zapasowa bateria ??? :mrgreen: No na to wychodzi :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam. Dla wszystkich spragnionych filmu z Sereno w roli głównej linki: Filmy kręcone aparatem fotograficznym, więc jakość "jest jaka jest". W czasie oblotu wiatr 9 m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Całkiem majestatycznie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ładnie się model prezentuje i dobrze radzi sobie z wiatrem. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 zmień status filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 filip, This is a private video możesz dla wszystkich udostępnić??(aby sie nie trzeba było rejestrować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 nie można obejrzeć filmu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Już chwilkę poprawiłem, tylko jakieś jeszcze 15 min trzeba poczekać musi się załadować. EDIT; JUŻ JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ech te BEC-e..... , mi mało co nie rozwalił Katany, skończyło się na nadłamanym kawałeczku steru wysokości i urwanej płozie. Polecam przed pierwszym lotem z nowo założonym BECE ( lub starym BEC-em ale ww innym ułożeniu) wykonać prosty test. Kładziemy model bez śmigła i ze złożoną anteną odchodzimy od modelu. U mnie z BECEM było to 2-3 krokii katastrofa ,serwa szalały. Z osobnym pakietem 31 i dalej nie poszedłem , bo mi się nie chciało, było o.k.. Z rozłożoną anteną odpowiednio 100m i BEC zakłócał serwa. Chce się powiedzieć mam BEC-a to beczę. Z BEC-cy na pewno nie zakłócają liniowe ,ale są ciężkie i się mocno grzeją (można przegrać i wtedy kaplica) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Też rozwaliłem model przez Switching BEC'a (Dualsky) - współczuję. W moim przypadku pomogła wymiana odbiornika Jeti 5MPD na Hiteca z podwójną przemianą - ten się tak nie dał zakłócać... Współczuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Także wyrazy współczucia. Ale najważniejsze , że szybko dałeś sobie radę. Powodzenia w dalszych lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Chce się powiedzieć mam BEC-a to beczę. To już teraz wiem dlaczego moja Artexowa wilga po oddaleniu się na ok 100-150m zatańczyła coś w rodzaju "bregdensa"(czy jak się to pisze)i łubs w ziemie,i tak trzy razy :cry: jest na to jakieś lekarstwo :?: mam regulator WOW 30A z osobnym BECem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 jest na to jakieś lekarstwo :?: Z tego co się orientuję: 1) BEC liniowy zamiast "switching BEC" (wada- grzeje się, cięższy), 2) odsunięcie BEC'a od odbiornika i anteny (wada- niepewne), 3) lepszy odbiornik (wada- niepewne), 4) osobny pakiet odbiornika (wada- dodatkowe 50g i konieczność dbania o stan naładowania), Więcej nie znam, ale latam 3 sezony dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ja w swoim GEMie (motoszybowiec 2m) używam BEC Dualsky VR-3 i odbiornik Hitec HFS-08RO (podwójna przemiana) i nie miałem żadnego szarpnięcia a nie latam blisko. Mój bec fabrycznie posiada na kablu pierścień ferrytowy a widziałem zdjęcia bez, może tu jest pies pogrzebany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Mareq, mam identyczny BEC i odbiornik - wcześniej miałem odbiornik Jeti. Wcześniej straszne rzeczy się działy, w powyższym zestawie raz czy dwa szarpnęło serwami w locie. Dodam, że na naszym lotnisku niektórzy nie chcą latać z powodu zakłóceń. Tak w ogóle schodzimy chyba na offtopic i był już jakiś temat o BEC'ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Hmm...dziwne rzeczy panowie piszecie Ja mam w dwóch modelach regle Spin, zasilanie 5S, 4 serwa, prądy 70A i zero jakichkolwiek problemów. Ale to temat Sereno więc o BEC'ach może przenieść do innego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 W Spinach jest BEC impulsowy - dlatego cieszysz się 4 serwami z pakietu 5S. Dlaczego nie masz zakłóceń? Może cena Spina - 600% ceny chińczyka robi swoje? Jakieś zaawansowane filty? Nie znam się. To co napisałem wyżej to FAKTY w okolicy gdzie JA latam, co pewnie ma kluczowe znaczenie. Przepraszam za te wywody w temacie Sereno, już nic nie napiszę więcej bo i nic nie mam do dodania :wink: Żeby nie być tak całkiem offtopic- z powyższych doświadczeń widać, że do Sereno warto zainwestować w porządny regiel np. Spina :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.