mecenas Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Niezły patant z tymi amorami w podwoziu?. Masz jakieś namiary na te amortyzatory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 24 minuty temu, mecenas napisał: Niezły patant z tymi amorami w podwoziu?. Masz jakieś namiary na te amortyzatory? sklep z wyposażeniem "meblowym" 7,5 PLN za sztukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Witam Dzisiaj niewiele Statecznik poziomy , zostało dorobić dźwignie sterów i można oklejać. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Witam Przyszły "paczuszki " zabrałem się za klapy i lotki CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Witam Napędy lotek i klap zrobione , wklejone rurki na przewody , zostało zrobić instalacje oświetleniową CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Witam zalaminował się półfabrykat do wykonania maski silnika. CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Witam skrzydełka się kleją CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Powinieneś dostać mandat za prędkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 50 minut temu, Grifon napisał: Powinieneś dostać mandat za prędkość. No dobra wiem że się wlokę ,nie popędzaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Pawel , kiedy bedzie WYZEL ze sciany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Widzę że zasuwasz na 2 etaty?, więc dojdziesz niedługo do malowania R-wódki. Podsyłam ci trochę materiałów odnośnie barw, cobyś nie użył jakichś "z kosmosu". Tu jest artykuł jakimi farbami i kiedy były malowane nasze samoloty. http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2007/05/stuff_eng_polish_colours.htm Dla Twojej R-wódy (podobnie jak i mojego PZL-50) to barwa FS 30118 http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=30097+30118+34088&size=xl&bkgr=0 Dolne powierzchnie to FS26329 http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=26329&size=xl Czerwony w szchownicach to "cynober" https://pl.wikipedia.org/wiki/Cynober_(kolor) Wiem, że nie wszystkie mieszalnie kolorów używają przelicznika Federal Standard, więc tu masz taki sprytny kalkulator aby podać skład farby w RGB, CMYK-u czy RAL-u. https://www.e-paint.co.uk/Convert_RGB.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam Wojtku dzięki na pewno będę miał na uwadze, jak mi powiesz jeszcze na jaki kolor maznąć wnęki klap i kabinę , myślałem o srebrnym ale nie mam pewności . 17 godzin temu, jarek996 napisał: Pawel , kiedy bedzie WYZEL ze sciany ? jest 6w kolejce to trochę potrwa ? CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 13 minut temu, paweln7 napisał: Witam Wojtku dzięki na pewno będę miał na uwadze, jak mi powiesz jeszcze na jaki kolor maznąć wnęki klap i kabinę , myślałem o srebrnym ale nie mam pewności . jest 6w kolejce to trochę potrwa ? CDN W twoim tempie to bedzie gdzies 2 - 5 maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Dobrze kombinujesz, wnęki i środek kabiny - srebrne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Witam Dzisiaj parskając jak kot przerabiałem balsę na to teraz płat wygląda tak CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam Wczoraj wkleiłem łoże płata to dziś mogłem zabrać się za ogon. ustaliłem położenie płata i zabrałem się za ogon ,jak poziomu nie skopałem to uciekło mi 0,5 stopnia zaklinowania ale to parę ruchów papieru ściernego i wygląda to tak. w tej chwili wkleja się sklejkowe łoże statecznika poziomego jak wyschnie to się zalaminuje razem z łożem płozy ogonowej i środkiem statecznika poziomego, na rzie nie mam co robić bo zajął cały stół i nie ma miejsca ? CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Jestem troche rozczarowany Pawel ! Mialem nadzieje na film z oblotu ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 W dniu 22.03.2020 o 11:18, jarek996 napisał: Jestem troche rozczarowany Pawel ! Mialem nadzieje na film z oblotu ........... Tym bardziej z radością obejrzysz film z oblotu ? W związku z tym co dzieje się teraz w kraju , nie miałem czasu ani siły zajrzeć do RWD na tygodniu , ale dzisiaj zabrałem się za tylną płozę ' Wklejona wkleiłem też zakończenie łoża skrzydła CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsen1969 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 2 godziny temu, paweln7 napisał: Tym bardziej z radością obejrzysz film z oblotu ? W związku z tym co dzieje się teraz w kraju , nie miałem czasu ani siły zajrzeć do RWD na tygodniu , ale dzisiaj zabrałem się za tylną płozę ' Wklejona wkleiłem też zakończenie łoża skrzydła CDN postep prac i tak duzy.... tez obserwuje od poczatku i czekam na efekt koncowy..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Witam Stanął na własne koła RWDziaki dwa? ciekawe jak by wyglądało spotkanie tych Dwóch w realu ? CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi