dimmus Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zbieram wyposażenie do nowego modelu. Zamówiłem już menadżer zasilania Powerbox Competition SRS. Jako że niedawno zmieniałem nadajnik i nie mam zbyt wielu odbiorników, rozważam dokupienienie jednego lub dwuch nowych do tego modelu. Jako że mam R7008SB(FASSTest) mogę dokupić drugi taki (albo latać na tylko na jednym), lub rozważam zakup dwuch R3004SB(T-FHSS). Nie bardzo znam te systemy i chciałem dopytać jak z bezpieczeństwo przy zastosowaniu R3004SB? Czy w ogóle w nadajniku T14SG da się zbindowac dwa odbiorniki T-FHSS? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Z nadajnikiem T14SG nie da się zbindować odbiorników T-FHSS. Najtańszy model nadajnika lotniczego, który pracuje w modulacjach FASSTest i T-FHSS to Futaba T16SZ za ok. 3.200pln Pytanie, czy potrzebujesz telemetrię, jeżeli nie to tańsze sprawdzone zamienniki w modulacji FASST to FrSky 2.4G 7CH TFR6-A za ok. 120 do 140pln lub oryginalny w modulacji S-FHSS współpracujący z nadajnikiem T14SG odbiornik Futaba R2008SB 2.4GHz FHSS/S-FHSS S-Bus za 169 pln PS. Nie sprawdzałem, czy można zbindować 2 odbiorniki S-FHSS lub 2 odbiorniki nieoryginalne FASST z nadajnikiem T14SG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Dzięki za informację, czyli zostanie na razie jeden r7008sb, będzie reszta ogarnięta to dokupię drugi.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Mam w modelu też Powerboxa Competition SRS, do tego 2x 70008sb podłączone przez SBUSa, jesli chcesz mieć telemetrie to musisz miedzy powerboxa a odbiornik wpiąć Teleconverter S-BUS 2. PS. Można zbidnowac z 14sg 2 odbiorniki w tej samej modulacji FasstTest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Dzięki Maćku za info. Wiem o telekonwerterze. Bardzo podoba mi się porządek w kabelkologii w Twoim modelu, normalnie wydrukuję i spróbuje odwzorować. Pamiętasz może jaki rozmiar tych koszulek plecionych montowałeś? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Rożne, kupilem kilka rozmiarów tych węży ochronnych, do tego taśma z meszkiem do wiązkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi