HELIKOPTER Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Gratuluję Leszku,piękna maszyna a wykonanie...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Wykonanie mistrzowskie, jak zwykle, a samolot bardzo nietuzinkowy. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Model odstawiony na półkę wiosną już pokrył się kurzem aż tu nagle wróciła chęć kontynuowania projektu. Dużym bodźcem jest niewątpliwie silnik który zajął miejsce wcześniej zamontowanego OS15GT. Saito FG17 jest wprost idealny do tego modelu. Niestety osłona i atrapa silnika w której pokładałem nadzieję połączenia "nowego ze starym" nie sprawdziła się w moim modelu ze względu na wagę dlatego wykonam ją ponownie z laminatu. CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lech Mirkiewicz Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Minęło kolejne pół roku. Praca przy modelu bardzo rozciąga się wczasie ale powoli coś tam robię. Jest nowa maska i atrapa silnika i zakończone oklejanie. Jeszcze kabinka i stylizowanie podwozia. Niby niewiele ale właśnie z podwoziem mogę mieć problem. Jeszcze nie wiem jak je wykonać aby było lekko i elastycznie i do tego łatwo demontowalne 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Trochę to trwało ale w końcu budowa modelu dobiegła końca ? Dziś został zaprezentowany na XXIV pikniku modelarskim w Kraśniku. Muszę stwierdzić, że wywołał nie małe zainteresowanie. Co prawda nie latał i pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim się zdecyduję na oblot ? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Piękny samolot! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi