janegab Opublikowano 23 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 po cichutku liczyłem ,ze dojedziesz i Rysio prawie miejscowy tez ale nie załuj bo odchylalo poludniem ....było miło spaciren...nazcinalismy galazek choinkowych pod bąbki ...była msza w kosciolku- niewielu praktykujacych a rybkę nam zaserwował syn po przyjezdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Czasami sie nie da Ale zawsze zaległości weekendowe, można próbować nadrobić w tygodniu ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Dziś powypasałem przez chwilę Maxe. Nosiło bardzo fajnie i niespodziewanie. Chciałem wkleić jakieś logi, bo były ciekawe, ale....Altis sie zbuntował i zapisał je w wielkości bardzo nieprzydatnej ?? Sformatowałem dziada, wgrałem stary firmware - potem sprawdzę czy działa ? A modele trzeba odłożyć na minimum 2 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Mieliśmy +3°C i całodniową mgłę . I prawdopodobnie jutro też. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 30 minut temu, cZyNo napisał: A modele trzeba odłożyć na minimum 2 tygodnie Czasu brak, czy chłód podwiewa korzonki ? W sobotę Miosławice - lekkie/średnie modele 5J, wpadnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Poniżej +5 nie chce mi sie latać I pomimo ograniczonego latania w tym roku i tak mam za dużo wylatane Na razie sobota to +4 więc się zobaczy. Ja mam tylko ciężki model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Dziś poprawka. Jako że w domu po jednej stronie było 5 a po drugiej 7 stopni i słoneczko, to można było spróbować Altis zaczął zapisywać logi A ja sie pobawiłem, bez napinki bo jak zwykle gmerałem przy modelu. Już pierwszy lot mnie zaskoczył. Z przykrych rzeczy - padają mi już akumulatory. SLSom rośnie rezystancja wewnętrzna i ciągną jakby nie mogły, a w jednym z dwóch Tattu, w dwóch celach Rw sie zrobiła na ponad 90mOhm (a standardowo 14-17) i ewidentnie jest do wywalenia Pierwszy locik... kolejny locik.. potem stwierdziłem że to nudne i zacząłem mocniej gmerać Aha - powyższe loty spokojnie mogły być dłuższe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 No niby 2 tygodnie miała być przerwa a tu proszę jakie fajne loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Bo nie było mniej jak +5stopni No i słoneczko tak mnie zapraszało zza okna... Przetestowałem pakiety i z 6ciu tylko jeden sie nadaje. Dwa całkowicie do kosza, trzy SLS - nie wiem co z nimi zrobić, ale pewnie czeka je utylizacja. Szacuje że z 65C zrobiły sie 20-30C bo rezystancje mają koło 20mOhm. W międzyczasie złożyłem zamówienie i czekam na dostawę, która pewnie będzie w przyszłym tygodniu. SLSy miałem ze dwa sezony, Tatto tylko pół sezonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Niestety jest tak jak piszesz z pakietami. Dwa sezony i praktycznie taki pakiet nadaje się do kosza. Ja mam 10 szt. takich pakietów. O dziwo wszystkie wytrzymały 3 sezony i są to wszystkie 850mah 3s Tattu. Nie mniej widzę że pakiety z 2018 i 2019 są dużo ale to dużo gorsze od tych z lat wcześniejszych. Na SLSach się zawiodłem, miałem 3 szt. i padły po 3/4 sezonu. Być może pech bo chłopaki latają z powodzeniem na SLSach. Teraz czekam na nowy sezon i wymieniam wszystkie swoje pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 ja na SLS nie moge narzekać. Katowałem je na maksa, a i tak długo wytrzymały. Jedyna przewaga Tatto nad SLS to mniejsze Rw, czyli możliwość oddania większej mocy do napędu. Co czuć. Ale jak dla mnie wytrzymują zdecydowanie krócej. Za oknem piękne słoneczko i 10/5 stopni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Dziś już nie nosiło tak bardzo. No ale poranek we wro był bardzo zimny, a dzień tak sobie ciepły. Dyche można było wylatać jak sie zaczęło na 70-80m. Miejsce tez inne - lata sie od drzew do drzew, a jak przed drugimi drzewami nie zrobi sie wysokości to sie ląduje Jutro chyba wilgoć w powietrzu będzie duża, a w sobotę 3-4 stopne i zachmurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 24.11.2020 o 16:35, TommyTom napisał: W sobotę Miosławice - lekkie/średnie modele 5J, wpadnij. No i jak z tą sobotą? Niespodziewanie nawet dziś dotarły do mnie nowe pakiety ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Sobota aktualna i my w Mirosławicach. Będziemy od 11.00 do 15.00 - Konrad i Damian. Mam naładowane akumulatory i będę od 12.30 Ładuj te nowe nabytki i przyjedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 wyslij pinezke na tel. może wpadne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Się właśnie naładowałem, będę od 11.00 do 14.00. Sprzęt przetestowany po wymianie silnika i łopatek. Jutro zaczynam z lekkim balastem 147g w średnim. Potem zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Tylko szkoda że słońca nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 ja biorę lekkiego + balast 180g. Na 3ms powinno wystarczyć Plan lotniska poszedł na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 1 minutę temu, TommyTom napisał: ja biorę lekkiego + balast 180g. No to różnica między nami będzie cirka 25-30g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ja też biore lekkiego ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Jak widać "lekki model" to bardzo pojemny termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi